IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOZAČ AUTOBUSA SMRTI DOBIO (SAMO) 8 GODINA: Po jedna za svaku osobu koja je smrtno stradala… (foto)

Na teret stavljalo da je izazvao nesreću jer se nije zaustavio na znak “stop” ispred prelaza…

NIŠ: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak… 03: 03. 2020… 13. 31…  VOZAČ AUTOBUSA SMRTI DOBIO (SAMO) 8 GODINA: Po jedna za svaku osobu koja je smrtno stradala…

Osnovni sud u Nišu osudio je vozača autobusa “Niš-ekspresa” Milana Zdravkovića (33) na osam godina zatvora i i zabranu upravljanja vozilima D kategorije maksimalno 5 godina, zbog sudara voza i autobusa koji se dogodio 20. decembra 2019. godine u Donjem Međurovu. Tom prilikom je osmero ljudi poginulo, a 27 povređeno.

Zdravkoviću se na teret stavljalo da je izazvao nesreću jer se nije zaustavio na znak “stop” ispred prelaza. Tokom procesa ispitani su svjedoci, urađeno je saobraćajno vještačenje nakon kojeg je ispitivan vještak koji je iznio svoje viđenje situacije izvedeno na osnovu dokaza iz Železnice Srbije.

Zastupnik optužnice, zamjenik osnovnog tužioca Vladimir Stanojević u završnoj riječi zatražio je osam godina zatvora i zabranu upravljanja vozilima D kategorije maksimalno 5 godina.

Čitaj još:   ERDOGAN LJUT STAO PRED NOVINARE: Rekao šta misli o posljednjim incidentima na turskoj granici... (foto, video)

Tužilac je naveo da je ovo najteža saobraćajna nesreća u niškom kraju ali mu je Tomović replicirao da je 1995. godine poginulo 22 putnika iz Danske.

Tužilac je takođe naveo da okrivljeni nije pokazao znake kajanja i da se izvinio žrtvama tek kada je bio pritisnut dokazima da se nije zaustavio ispred pružnog prelaza...

izvor espreso.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more