IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Komšić, PODRŽAO MILA: Situacija podsjeća na devedesete…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da razumije odluku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da ne posjeti Sarajevo, navodeći da bi u takvoj situaciji isto postupio…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 04. 03. 2020… 12: 25…  Komšić, PODRŽAO MILA: Situacija podsjeća na devedesete…

Predsjedništvo BiH je sa dva glasa za i jednim protiv usvojilo zaključak kojim se 2. i 3. mart utvrđuje kao termin zvanične posjete predsjednika Crne Gore Bosni i Hercegovini. Za posjetu Đukanovića glasali su Komšić i Šefik Džaferović, dok je član Predsjedništva Milorad Dodik bio protiv.

U međuvremenu je iz Podgorice došlo saopštio da Milo Đukanović neće posjetiti Sarajevo i da je potez Dodika dio nacionalne predstave, koju ne treba dalje hraniti.

“Nažalost, zbog nekih naših, potpuno besmislenih razmirica u Bosni i Hercegovini i stava Dodikovog, mog i gospodina Džaferovića ovde u Predsjedništvu BiH, nije dišlo do realizacije te posjete”, kazao je Komšić za RTCG.

Dodao je da je to apsurdno, budući da je Dodik, u vrijeme kada je bio predsjedavajući Predsjedništva BiH, odlučio da prvi uputi poziv Đukanoviću.

Čitaj još:   PROGNOZA ZA LJETO: Biće daleko svježije od prošlog... (foto, video)

“Sada, kada smo odredili datum, on se tome usprotivio, zbog, koliko sam ja mogao da vidim, dešavanja u Crnoj Gori, odnosa Beograda, Banje Luke prema tim dešavanjima, što je prema meni apsurdno, nepromišljeno i nadam se da neće ostaviti traga na odnose Crne Gore i BiH, koji su do sada bili odlični”, kazao je Komšić za TVCG.

On je rekao da je sa Đukanovićem u Briselu razgovarao o aktuelnoj situaciji.

“Tačno je da Dodik od ovoga pravi političko pozorište, koje je upućeno prvenstveno Republici Srpskoj”, naveo je Komšić.

Na kraju Komšić je istakao da je Dodik talac svojih postupaka, u koje pokušava uvući i Republiku Srpsku. Optužio je Dodika da BiH pokušava blokirati i povući unazad…

izvor TVCG.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more