IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JEDNA OD “SVETIH DRŽAVA” NIJE POŠTEĐENA: Koronavirus, pogodio i Svetu Stolicu… (foto)

Sve službe konsultacija centra su privremeno zatvorene da se dezinfikuju prostorije poslije otkrića slučaja pozitivnog na Covid-19 kod jednog pacijenta…

RIM: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak… 06: 03. 2020… 15: 31… JEDNA OD “SVETIH DRŽAVA” NIJE POŠTEĐENA: Koronavirus, pogodio i Svetu Stolicu… (foto)

U vatikanskoj crkvi Svete Ane, koja se nalazi odmah nakon ulaza u Vatikan, kao i u bazilici Svetog Petra otklonjena je sveta voda iz posuda, kao i u svim talijanskim crkvama…

Koronavirus je ušao i u Vatikan. Da je jedna osoba u Vatikanu zaražena koronavirusom potvrdio je šef ureda za medije Svete Stolice Matteo Bruni. –

Od jutros privremeno su obustavljene sve usluge u ambulantama Zdravstvene direkcije i higijene Države Grada Vatikana kako bi se dezinficirale ambulante nakon što je jučer jedna pacijentica otkrivena pozitivna na Covid-19.

Otvorena ostaje Hitna pomoć. U međuvremenu su pokrenuti predviđeni zdravstveni protokoli – obznanio je Bruni.

Mateo Bruni, portparol Vatikana – gde ima oko 1.000 stanovnika, rekao je da se svi pacijenti koji su prošli kroz tu kliniku sada obavještavaju o tom slučaju.

Čitaj još:   Italija po broju umrlih od zaraze korona virusom prestigla Kinu... (foto)

Posebnu se pažnju posvećuje papi Franji i papi emeritusu Benediktu XVI.

Ne želi se da dođu u kontakt s ljudima. Ovaj tjedan je papa Franjo proveo u duhovnim vježbama, pa se nije postavljao problem njegovih susreta, ali od sljedeće nedelje će mu vjerojatno zabraniti predvođenje misa u kapeli doma Santa Marta koje je vodio gotovo svakoga jutra. 

Franjo zbog prehlade ove godine boravi u domu Santa Marta odakle i prati duhovne vježbe Rimske kurije koja ih kao i svake održava u samostanu u mjestu Ariccia pokraj Rima.

Benedikt XVI. se nalazi u bivšem samostanu Mater Ecclesiae unutar vatikanskih zidina i pazi se da ne dođe u kontakt s ljudima koji nisu stalno u njegovoj blizini. 

izvor vecernji.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more