IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILANO: Korona virus u Italiji odnio 197 života, starosna dob umrlih od 62 do 95 godina… (foto)

Od posljedica zaraze korona virusom u Italiji je u posljednja 24 sata umrlo još 49 osoba, čime je ukupan broj umrlih u toj zemlji povećan na 197 ljudi..

MILANO: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 07. 03. 2020… 07: 33…  MILANO: Korona virus u Italiji odnio 197 života, starosna dob umrlih od 62 do 95 godina…

Od posljedica zaraze korona virusom u Italiji je u posljednja 24 sata umrlo još 49 osoba, čime je ukupan broj umrlih u toj zemlji povećan na 197 ljudi, javljaju agencije…

Prvi slučaj zaraze korona virusom u Italiji zabilježen je 21. februara ove godine, a broj umrlih na dnevnoj bazi se svakog dana povećava.

Direktor Civilne odbrane Italije Angelo Borelli podijelio je danas, na konferenciji za novinare u Rimu, posljednje informacije o zarazi korona virusa u toj zemlji, potvrdivši da je od jučer umrlo još 49 osoba, a ukupno u zemlji je dosad zabilježeno 197 smrtnih slučajeva.

Čitaj još:   GRADOVI KOJI SU ŽARIŠTA KORONA VIRUSA: Gotovo 5.000 zaraženih- u Beogradu i dalje najteže! (foto i video)

Borelli je, također, otkrio kako su od korona virusa u Italiji do sada izliječene najmanje 523 osobe. Broj zaraženih od virusa u Italiji trenutno iznosi 3.916 osoba, dok u ovu brojku nisu uvršteni umrli i izliječeni slučajevi. Starosna dob umrlih kreće se između 62 i 95 godina.

Italija, koja je najteže pogođena evropska zemlja epidemijom korona virusa, prije dva dana je obustavila nastavu u školama i na univerzitetima do sredine marta zbog epidemije.

Iz Ureda za informisanje Vatikana saopćeno je kako je virus potvrđen kod jedne osobe i u Vatikanu.

Broj umrlih od korona virusa u Francuskoj povećan je na devet, a broj zaraženih na 577. Broj smrtnih slučajeva u Španiji popeo se na šest, a broj zaraženih u Rumuniji na devet osoba…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more