IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRISEL: Erdogan, na oprezu zbog koronavirusa… (foto)

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan tokom posjete Briselu nije se rukovao s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom…

BRISEL: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, utorak, 10. 03. 2020… 09: 23… BRISEL: Erdogan, na oprezu zbog koronavirusa… (foto)

U PREDHODNIM DANIMA, Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan oprez zbog novog tipa koronavirusa koji se širi širom svijeta, pokazao je i tokom posjete Briselu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tajip Erdogan je, tokom jednodnevne radne posjete Briselu, ali i tokom odlaska iz Istanbula, izbjegavao rukovanje.

Turski predsjednik je i tokom programa u Briselu turske državljane koji su ga dočekali, upozorio na koronavirus te pozvao na održavanje higijene.

“Vidite šta se dešava u mnogim državama širom svijeta. Na stotine ljudi umire, treba paziti. Nadam se da će se čovječanstvo spasiti ove nevolje”, rekao je Erdogan.

Čitaj još:   Detalji masovnog trovanja u CG: Turisti bili na izletu, pa završili u Hitnoj... (foto + video)

Erdogan se sastao i s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom. Nakon prijema je održana konferencija za medije, a Erdogan i Stoltenberg se nisu rukovali.

Nakon sastanka, Erdogan je, umjesto rukovanja, ruku stavio na prsa i rekao “korona” na što je i Stoltenberg odgovorio stavljanjem ruke na prsa…

izvor agencije AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA Erdogan predstavio kabinet od 16 ministara…

Predsjednik Turske Redzep Tajip Erdogan je, nakon što je prethodno Read more