IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Udar na vrh mafije u BiH, zaplijenjena droga i pola miliona maraka… (foto)

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros na području Mostara, Kiseljaka i Stoca provode veliku operativnu akciju Sky, a oduzete su tri tone droge…

MOSTAR: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 10. 03. 2020… 11: 53… MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Udar na vrh mafije u BiH, zaplijenjena droga i pola miliona maraka… (foto)

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u jutrošnjoj su akciji na području Hercegovine zaplijenili pola miliona KM u kešu i veliku količinu droge…

Prema prvim informacijama, uhapšeno je šest osoba i pronađena je velika količina novca. Iz SIPA-e saznajemo da je pronađeno nekoliko stotina hiljada eura.

Uhapšena su četiri državljanina BiH i dva državljanina Hrvatske koji se dovode u vezu s prometom blizu sedam tona skanka

Prema nezvaničnim informacijama pronađene su tri tone droge skank.

Kako portal Vijesti.ba ekskluzivno saznaje, pretresi i hapšenja odgovornih osoba vrše se na području Stoca, Kiseljaka, Mostara i Trebinja.

Čitaj još:   Munjevite akcije: SIPA, Pretresa i hapsi, vezano s ubistvom Dženana Memića... (foto)

Osumnjičeni se terete za ilegalnu distribuciju droge na relaciji Albanija – BiH – Hrvatska. Krivična djela su zadokumentovale sigurnosne agencije BiH, Hrvatske i Crne Gore uz međunarodnu pravnu pomoć.

Tokom pretresa privremeno su oduzeti automobili i druge stvari za koje se sumnja da su stečene na ilegalan način. Pronađena su i tri kriptovana mobitela.

Pretresi na području BiH su urađeni po nalogu Tužilaštva BiH, a SIPA-i su na četiri lokacije asistirali pripadnici MUP-a HNK, MUP-a SBK i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

U konačnici je uhapšena grupa od šest osoba koja se smatra jednom od glavnih distributera droge u Bosni i Hercegovini. U toku je potraga za sedmom osobom koja je iz Crne Gore...

(iBalkan.net / Vijesti.ba)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more