IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UPOZORENJE: Širenje korona virusa OPADAĆE početkom proljeća, OPASNOST ČEKA SVIJET u 2021. (foto)

Smanjiće se broj oboljelih tokom ljeta a trebalo bi shvatiti kao dragocjenu priliku za pripremu za sledeću zimu, kada bi, kako se pretpostavlja, novi talas korona virusa mogao da zarazi 100 puta više ljudi…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 11. 03. 2020… 07: 13…  UPOZORENJE: Širenje korona virusa OPADAĆE početkom proljeća, OPASNOST ČEKA SVIJET u 2021. (foto)

Naučnici upozoravaju da čak i ako širenje korona virusa opadne tokom proljeća i ljeta, takva situacija ne bi trebalo da bude protumačena kao prekid epidemije.

Naučnici sa univerziteta u Bazelu i Stokholmu testirali su efekte sezonske varijacije na COVID- 19.

Njihov model sugeriše da trenutno početkom 2020. godine doživljavamo samo “mali vrhunac”, a da bi pravi udar virusa trebalo očekivati u zimu 2021. godine.

Na osnovu različitih slučajeva korona virusa, istraživači veruju da će brzina prenosa zaista pasti do proleća i ljeta, ali da će onda ponovo početi da raste, i da će, kako se pretpostavlja, zaraziti čak 100 miliona ljudi.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Samoubistvo u strogom centru grada...

Dr Ema Hodkroft rekla je za “Skaj Njuz” da je “teško imati tačne brojeve”, ali je rekla da model “nije nerazuman scenario”.

Ona je dodala da se “neće fokusirati na apsolutne brojeve”, ali je naglasila “opštu poruku da može biti znatno više slučajeva ukoliko postoji sezonski uticaj”.

– Ova predviđanja su ona koja smo napravili na osnovu pretpostavki o tome kako se virus sezonski prenosi – rekla je dr Hodkroft.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more