IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Talijan pobjegao iz karantina u Hrvatskoj, pronađen u Lastinom autobusu… (foto)

Državljanin Italije, koji je pobjegao iz karantina u Hrvatskoj, pronađen je u na granici između Crne Gore i Srbije u “Lastinom” autobusu koji je išao ka Beogradu, koji je saobraćao na relaciji Kotor- Beograd…

NOVI PAZAR: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 12. 03. 2020… 05: 53… Talijan pobjegao iz karantina u Hrvatskoj, pronađen u Lastinom autobusu… (foto)

Autobus je zaustavljen na graničnom prelazu Špiljani, a kako je zvanično potvrđeno za printane medije, u autobusu je bio muškarac, državljanin Italije, iz Lombardije, i njemu je zabranjen ulazak u Srbiju, a putnici su iz preventivnih razloga pregledani u Novom Pazaru.

Dvanaest putnika i dva vozača autobusa preventivno su pregledani u Zavodu za javno zdravlje u Novom Pazaru i nijedan od njih nije pokazao da ima simptome te bolesti.

“Izvršene su preventivne mjere, da se ljudi stave u nadzor. Svi su dobro, bez ikakvih znakova bolesti i nastavili su dalje putovanje”, rekao je dr Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje (ZJZ) u Novom Pazaru.

Među putnicima, koji su pregledani, bio je jedan Novopazarac, a ostali su iz Raške, Kragujevca i Beograda. Putnici su nastavili put, a kako Tanjug navodi izdata su im rješenja o kućnom nadzoru, odnosno izolaciji.

Čitaj još:   VELIKI Propust organizatora EuroBasketa: SLOVENCI kao sardine, Dončić i EKIPA prisiljeni taksijima ići do dvorane, nije im došao bus! (foto, video)

Autobus je prebačen u Beograd, gdje će biti preventivno dezinfikovan.

Spahić je dodao da zaraženih od koronavirusa u Novom Pazaru nema, a da su do sada na analizu poslata tri uzorka, i sva tri su bila negativna.

Saobraćajno preduzeće “Lasta” obustavila je od prevoz iz Srbije za Švajcarsku i Italiju zbog epidemije koronavirusa.

Kako je objavljeno na sajtu kompanije, “Lastini” autobusi neće prevoziti putnike na linijama za Cirih i Đenovu. Prevoza neće biti ni na polascima iz ovih gradova za Beograd.

Na svim ostalim “Lastinim” međunarodnim linijama prevoz redovno funkcioniše…

http://ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more