IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Bosna i Hercegovina: Dva nova slučaja zaraze korona virusa do sada 13 osoba oboljelo… (foto)

Riječ je o djetetu i osobi mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa juče potvrđenim slučajevima…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 13. 03. 2020… 13: 54…Bosna i Hercegovina: Dva nova slučaja zaraze korona virusa do sada 13 osoba oboljelo… (foto)

Laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još dvije osobe u Republici Srpskoj, saopštilo je ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite bh. entiteta RS, javlja Anadolu Agency (AA).

“Riječ je o jednom djetetu i jednoj osobi mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta sa juče potvrđenim slučajem muškarca i njegove supruge, a koji su imali bliski kontakt sa osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Sloveniji. Oni se osjećaju dobro, nalaze se u kućnoj izolaciji, a ljekari Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka će pratiti njihovo zdravstveno stanje”, navodi se u saopštenju.

Trenutno je novim virusom korona zaraženo deset osoba u RS. Dvije osobe se nalaze na Klinici za infektivne bolesti u Univerzitetskom kliničkom centru RS, a osam osoba se nalazi u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen.

Čitaj još:   SNIMAK OBJAVILA NA TIK TOKU: Policija u Crnoj Gori traga za maloljetnom BARANKOM koja je iscijepala zastavu Srbije... (foto, video)

“U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 488 osoba, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom (SARS-CoV-2) , a nadzor je završen kod 132 osobe“, stoji u saopštenju.

Svi putnici koji dolaze iz područja gdje su registrovani slučajevi pojave novog virusa korona moraju da se unutar 14 dana od dolaska u RS telefonski jave nadležnom domu zdravlja. Putnici koji nemaju svog porodičnog doktora potrebno da se telefonom jave Institutu za javno zdravstvo RS.

Za sve informacije u vezi sa ovim pitanjima otvorena je besplatna telefonska linija 0800 50 555. Osobe koje se nalaze u bolničkoj ili kućnoj izolaciji psihološku podršku mogu da potraže putem plavog telefona Društva psihologa RS 0800 50 305.

Sa dva nova slučaja, u Bosni i Hercegovini trenutno je prisustvo korona virusa potvrđeno kod 13 osoba…

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more