IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Frizer bolestan šišao i odlazio na seminare po SRBIJI I EVROPI… (foto)

Nadležni su pozvali građane da se odgovorno ponašaju, te da poštuju preporuke epidemiologa, da prijavljuju sumnju na zarazu i pridržavaju se pravila kućnog karantina…

NOVI SAD: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 13. 03. 2020… 07: 14… Frizer bolestan šišao i odlazio na seminare po SRBIJI I EVROPI… (foto)

OD 25 uzoraka koji su u četvrtak testirani, petero je pozitivno na virus korona, i svi su iz Beograda, saopštio je sinoć u 18 časova ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Još jedan zaraženi prethodno je potvrđen u osam ujutru. Četvero novoinficiranih pušteno je na kućno liječenje, a jedan je, prema rječima ministra Lončara, zadržan u bolnici na ispitivanjima, ali nema komplikacija. Do sinoć je testirano 185 uzoraka, od kojih su ukupno 24 pozitivna.

Građane su pozvali da se odgovorno ponašaju, te da poštuju preporuke epidemiologa, da prijavljuju sumnju na zarazu i pridržavaju se pravila kućnog karantina.

Čitaj još:   PORAZ “AJKULA” KOMPLIKUJE PLASMAN U ČETVRTFINALE: Čeka se duel sa Srbijom... (foto)

Slučaj frizera iz Bačkog Jarka, nadomak Novog Sada, pokazuje da su uzalud upozorenja ljekara i predstavnika države o tome da svako treba da se ponaša odgovorno i da, ako posumnja da je zaražen, obavesti epidemiološke službe.

Pošto se prije nekoliko dana vratio iz Beča, Z. P., koji ima frizerski salon u Novom Sadu, osjetio je blage simptome, nalik prehladi. To ga nije pokolebalo, pa se poslije nekoliko dana zaputio na stručni seminar u Beograd…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more