IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BiH: Tri nova slučaja zaraze korona virusom u 21 oboljela osoba… (foto)

Laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo novi virus korona potvrđen je još kod još tri osobe, saopštilo je Ministarstvo zdravlja i socijale zaštite…

BANJA LUKA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 14. 03. 2020… 17. 26… BiH: Tri nova slučaja zaraze korona virusom u 21 oboljela osoba… (foto)

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske potvrdilo je danas još tri slučaja zaraze koronavirusom u Bosni i Hercegovini.Ovime je broj zaraženih u RS porastao na 18, čime je u našoj cijeloj zemlji broj zaraženih porastao na 21.

U međuvremenu, broj zaraženih u regionu također raste, pa je u Sloveniji registrovano 181 slučaj, u Srbiji 41, u Hrvatskoj 38, na Kosovu tri, a u Crnoj Gori još uvijek niti jedan. U Makedoniji je osam slučajeva, a u Albaniji 38.

Bosna i Hercegovina uskoro vjerovatno prelazi na strožije postupanje sa vanrednom situacijom. Naime, do sada su se putnici iz ograničenog broja zemalja tretirali kao potencijalno opasni i pri tome im je, po dolasku u državu, određena 14-dnevna izolacija.

S obzirom na najave Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Predsjedništvo bi moglo zajedno sa Vijećem ministara BiH donijeti naređenje o stavljanju u izolaciju svih građana koji pređu zemljanu i vazdušnu granicu države.

Čitaj još:   HALID Bešlić- legendarni bh. pjevač završio na operacionom stolu... (foto, video))

Prvi slučaj koronavirusa u BiH zabilježen je 5. marta u Banjoj Luci, a radilo se o osobi koja je došla iz Italije gdje inače živi i radi. Ubrzo je virus proširen na njegove bliske kontakte.

Sa subotom broj zaraženih koronavirusom prelazi 150.000, broj smrtnih slučajeva prešao je 5.600. Također, što je jako važno napomenuti, broj oporavljenih pacijenata prešao je 73.000.

Ukupan broj oboljelih korona virusom u entitetu RS tako je porastao na 18 osoba.

U Bosni i Hercegovini korona virusom do sada zaražena je 21 osoba…

http://iBalkan.net

ZA DANAS MALO SUNCA, SUTRA PRIPREMITE KAPUTE…

REGION Balkana a na području Bosne i Hercegovine nastavlja se Read more

DANAS NESTABILNO S PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM…

LJETO SE BAŠ ZAINATILO: Evo gdje će, kada i koliko Read more