IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA AFERA Opljačkan policijski sef: Inspektor odnio 4 miliona od narko- dilera… (foto)

Policajac se sumnjiči da je zaplijenio novac i trošio ga na sopstvene potrebe, saznao da je otkriven…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika,, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 14. 03. 2020… 10. 26… VELIKA AFERA Opljačkan policijski sef: Inspektor odnio 4 miliona od narko- dilera… (foto)

Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova podnio je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv inspektora Vanje M., koji se sumnjiči da je iz Policijske stanice Palilula uzimao novac oduzet iz krivičnih djela i trošio ga na sopstvene potrebe.

Kako je za medije potvrđeno iz MUP, osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja udaljen je sa posla, a protiv njega se paralelno sa krivičnim vodi i disciplinski postupak.

– Sumnja se da je policijski službenik uzeo novac iz Policijske stanice Palilula, koji mu je bio povjeren na čuvanje, i koristio ga za lične potrebe. Iza toga sav novac je vratio- potvrđeno je iz MUP, koji je protiv njega i podnio prijavu za zloupotrebu položaja.

Kako izvor koji je upućen u detalje istrage otkriva, riječ je o inspektoru Vanji M.

– Radi se o iznosu od oko četiri miliona dinara. Novac koji je nestao iz sefa policijske stanice potiče iz krivičnih djela, tj. u pitanju je novac koji je najčešće oduziman od narko- dilera koji su hapšeni.

Naime, kod njih se najčešće pronalazi i veća ili manja količina novca, koja se popisuje. Isto je, primera radi, i sa privođenjem osumnjičenih za pljačke ili razbojništva – objašnjava sagovornik blizak medijima i da je porijeklo novca koji se popisan i zaključan, i koji se čuva u stanicama policije.

Čitaj još:   Srebrenica danas, primjer otpornosti, istine i pravde... (foto + video)

Prema njegovim rječima, sumnja se da je inspektor popisivao novčanice, ali da ih je potom uzimao.

– Velika afera je otkrivena navodno kada je iz suda stigao zahtJev da se dIo oduzetog novca vrati. Međutim, u depozitu nije bilo para i tada je klupko počelo da se odmotava. Uključili su se i pripadnici Sektora unutrašnje kontrole, zatražili da provJere sve predmete i tada je utvrđeno da novac nedostaje…

Inspektor je uspIo da vrati novac, ali je priznao da nije postupao po zakonu i da ga je uzimao i trošio na sebe. Ipak, protiv njega je zbog sumnje da je zloupotrebio položaj pokrenut krivični postupak jer je utvrđeno da novčanice koje je uspio da vrati nisu one koje su popisane – kaže izvor. On dodaje i da je zasad za veliku aferu u osumnjičen samo Vanja M...

izvor agencije

Čitaj još:   TUGA Istanbula: Do danas je broj stradalih u srušenoj zgradi porastao na 21 osobu...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more