IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOMŠIJE i COVID- 19 VIRUS: Hrvatska OGRANIČAVA cijene, Slovenci ZAUSTAVLJAJU javni prevoz … (foto)

Naše komšije i susjedne države donose vanredne mjere…

ZAGREB- LJUBLJANA: Regija, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 15. 03. 2020… 11. 26… KOMŠIJE i COVID- 19 VIRUS: Hrvatska OGRANIČAVA cijene, Slovenci ZAUSTAVLJAJU javni prevoz … (foto)

OVIH DANA U cilju sprečavanja širenja koronavirusa, kao i stvaranja vještačkih nestašica i zloupotreba, susjedne države donose vanredne mjere. Hrvatska uvodi kontrole cijena, Sjeverna Makedonija zatvara tržne centre, a Slovenija kafiće i obustavlja javni prevoz.

Hrvatska vlada donijela je Odluku o direktnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode...

Ova Odluka donosi se u cilju sprečavanja negativnih efekata promjene pojedinih cijena proizvoda i radi sprečavanja monopolističkog određivanja cijena proizvoda, a u vezi s nastalom epidemije bolesti COVID-19, čime se osigurava zaštita zdravlja i života ljudi.

Odlukom se određuju proizvodi na koje se primenjuje mjera kontrole cijena: brašno, mlijeko i mlijeko u prahu, jaja, šećer, so, pirinač, tijestenina, sviježe meso, riba, voće i povrće, mijesne konzerve, riblje konzerve, jestivo ulje, dječja hrana, pelene, voda za piće, deterdženti, sapun, sredstva za dezinfekciju vode, prostora i ruku, zaštitni kombinezoni i druga zaštitna i medicinska odjeća i obuća, zaštitne naočare, rukavice, navlake za cipele, maske, respiratori/transportni ventilatori, lijekovi i medicinski proizvodi…

Čitaj još:   TUŽNO I ŽALOSNO, ZLATKO DALIĆ: ŽELJKO Komšić, nije moj predsjednik...

U Hrvatskoj je koronavirusom, prema najnovijim podacima, zaraženo 46 osoba, a dva pacijenta su izlliečena.

Vlada Sjeverne Makedonije uvela je nove dodatne mjere za sprečavanje širenja koronavirusa, nakon što je potvrđeno još šest slučajeva i ukupan broj se popeo na 19.

Zatvaraju se svi kopneni granični prelazi u Sjevernoj Makedoniji, osim Tabanovca, Deve Bair, Ćafasana, Bogorodice i Blaca i prekida sa radom aerodrom u Ohridu. Sada se zabranjuje ulazak i strancima iz zemlja sa srednjim rizikom, uz dosadašnju zabranu ulaska iz zemlja sa visokim rizikom po spisku Svjetske zdravstvene organizacije.

Vlada Sjeverne Makedonije je odlučila da se zatvore sve prodavnice u svim tržnim centrima (molovima), osim supermarketa, prodavnica sa hranom i apoteka, a u potpunosti da se zabrani rad kafea, restorana, klubova, kladionica, kazina.

Slovenačka vlada i krizni štab donijeli su nove mjere ograničavanja epidemije koronavirusa koje, između ostalog, podrazumjevaju zatvaranje lokala i obustavu javnog prevoza.

Od ponoći će se privremeno zaustaviti javni putnički saobraćaj, autobuski i železnički, uvodi se kontrola provođenja preventivnih mjera u marketima i zabranjuje rad lokala…

Od ponedeljka se, prema ranije donijetoj odluci, na najmanje dvije nedelje zatvaraju vrtići, škole i fakulteti.

Prema poslednjim podacima, COVID-19 u SLoveniji je registrovan kod 181 osobe, a jedan pacijent je preminuo od posledica virusa...

http://ibalkan.net

Čitaj još:   Najteža noć od početka epidemije: SEDAM NOVIH ŽRTAVA KORONA VIRUSA... (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more