IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora, odoljeva korona virusu: Pregled broja oboljelih u regionu,… (foto)

Crna Gora i dalje je jedina zemlja u regionu, ali i u Evropi, koja nije prijavila nijedan slučaj korona virusa…

PODGORICA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 16. 03. 2020… 10: 26… Crna Gora, odoljeva korona virusu: Pregled broja oboljelih u regionu,… (foto)

Crna Gora je uvela niz dodatnih mjera kako bi sprečila njegovu pojavu.

Sa druge strane, broj obolelih porastao je u cijelom regionu, a Mađarska i Slovenija su prijavile prve smrtne slučajeve.

Crna Gora uvodi nove mjere na zaštiti građana i države od širenja virusa korona. N

Nakon sednice Nacionalnog koordinacionog tjela za borbu protiv zaraznih bolesti, saopšteno je da Crna Gora zatvara sve granice za strance. Zatvaraju se tržni centri, kafići, restorani, dječje igraonice…

Osim ovih, Crna Gora je uvela i drugi privremene mjere zaštite od koronavirusa.

To su: – zabrana ulaska strancima (osim onima sa boravkom u CG i osim za promet robe)- obavezna samoizolacija putnika iz inostranstva- zabrana ugostiteljsih usluga u hotelima, osim za prijavljene goste- zatvaranje disko i noćnih klubova, kafića, kafana, kafeterija, restorana, barova, dečjih igraonica, fitnes centara, kazina, kladionica i kockarnica- ograničenje broja kupaca – maksimum 50 u objektu, a na pijacama i tržnicama maksimum 100…

Čitaj još:   Draginja VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ poručila Dritanu ABAZOVIĆU: "Sarajlije su vam dale najbolji odgovor, dat će i država BiH"... (foto, video)

U Srbiji je do danas registrovano još sedam novih slučajeva korona virusa, tako da je ukupno 55 potvrđenih slučajeva COVID 19. Srbija je sinoć uvela vanredno stanje, a vrtići, škole i fakulteti su zatvoreni.

U Hrvatskoj je dosad evidentirano 56 slučaja zaraze korona virusom, a među njima je dvoje ljekara iz KB-a Dubrava i jedan ljekar iz KBC-a Rebro.

U BiH je broj oboljelih porastao na 24…

Broj oboljelih od korona virusa u Sloveniji porastao je na 219, dok je jedna osoba preminula, saopštila je danas slovenačka vlada.

U Sjevernoj Makedoniji je zabilježeno šest novih slučajeva zaraženih korona virusom, čime se ukupan broj pacijenata sa virusom Covid-19 u toj zemlji popeo na 19, a zatvaraju se sve kopnene granice osim četiri granična prelaza, prenose makedonske medije.

Broj zaraženih korona virusom u Albaniji je povećan na 42 osobe, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemle, uz apel građanima da sarađuju sa ljekarima i medicinskim osobljem.

Rumunija je, poslije Slovenije, druga zemlja u regionu koja ima najveći broj oblelih – 139…

I u Bugarskoj je broj oboljelih porastao na 52, dok je za sad zemlja prijavila dva smrtna slučaja…

U Mađarskoj je broj oboljelih porastao na 39, dok je zemlja saopštila da je jedna osoba preminula zbog korona virusa.

Čitaj još:   Teroristički napad cisternom : Stradalo i ozlijeđeno na desetine civila... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more