IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Pozicije na kojim će biti raspoređeni vojnici zbog vanrednog stanja u Srbiji…(foto)

Vojska je spremna na izvršenje svih zadataka koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji.

BEOGRAD: Srbija, Ekonomija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 16. 03. 2020… 12: 26… Pozicije na kojim će biti raspoređeni vojnici zbog vanrednog stanja u Srbiji…(foto)

Na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja na cjeloj teritoriji Srbije koje je proglasio predsjednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije i izdao naređenja iz svojih nadležnosti o angažovanju pripadnika Vojske Srbije na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije COVID-19.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani na obezbeđenju i kontroli javnih objekata na teritoriji Srbije, zatim obezbjeđenju bolnica gdje se vrši kontrola potencijalno zaraženih virusom korona i liječenje oboljelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Čitaj još:   STRAH I UŽAS- GORI VATRA: Požari haraju jugom Evrope, evakuisane hiljade stanovnika i turista... (foto, video)

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani i na onim lokacijama gdje se procjeni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mjestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti.

Prilikom izvršenja svih zadataka Vojska Srbije preduzima sve mjere zaštite od virusne infekcije COVID- 19 u skladu sa preporukama nadležnih službi…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more