IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora, upisala se u listu zaraženih: Potvrđena dva slučaja… (foto)

Crna Gora registrovala dva prva slučaja koronavirusa, radi se o dvije žene, prethodno boravile u pogođenom području…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 17. 03. 2020… 21: 26… Crna Gora, upisla se u listu zaraženih: Potvrđena dva slučaja… (foto)

Jedna osoba je iz Ulcinja, a druga je iz Podgorice i stabilnog su zdravstvenog stanja, saopšteno je na konferenciji za novinare…

Jedna osoba je bila pod nadzorom, druga nije jer je došla iz zemlje koja nije bila tretirana. Obe se nalaze kod kuće,” kazao je Boban Mugoša.

“Obe se nalaze kod kuće, mi smo prije desetak minuta potvrdili slučajeve. Prvo se uradi test, a onda mora po protokolu da se potvrdi. Čim smo vidjeli test odmah smo obavjestili javnost,” naveo je Mugoša.

Jedna gospođa je došla iz SAD prije 12 dana, druga iz Španije i bila je pod nadzorom, istakao je on.

Čitaj još:   GAF SKANDAL TV Voditeljke: Pokazala međunožje u tv emisiji... (foto i video)

Mugoša kaže da je Crna Gora zemlja, koja pored Hrvatske, u regionu ima najviše testiranja.

Mugoša je istakao da jedna od zaraženih osoba živi sama, a druga u porodici, pa će morati da sprovedu i dodatna testiranja.

– Jedna je bila na klinici, a druga je boravila kod kuće i išli smo da od nje uzmemo uzorak – rekao je Mugoša.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je da je pored dva karantina koje je Vlada već odredila u Danilovgradu i Ulcinju, na predlog Ministarstva zdravlja odredila još dvije lokacije za karantin a to su Policijska akademija u Danilovgradu i kao i privatni Studentski dom kompanije Kroling koji je potpuno ispražnjen…

izvor agencije