IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Zatvaraju se sportski objekti, bazeni, frizerski saloni u Crnoj Gori … (foto)

Vlada CG, obustavlja se gradski prevoz, zatvaraju se šalteri MUP-a, kozmetički saloni, sportski objekti za rekreaciju…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 17. 03. 2020… 19: 26… PODGORICA: Zatvaraju se sportski objekti, bazeni, frizerski saloni u Crnoj Gori … (foto)

Nacionalni koordinacioni tim za zarazne bolesti u Crnoj Gori privremeno je zabranio međugradski i gradski saobraćaj autobusima i kombijima kao i željeznički prevoz putnika u toj zemlji…

“Obustavlja se prelazak preko graničnih prelaza Sitnica – Zupci (put Herceg Novi – Trebinje), Meteljka – Metaljka (put Pljevlja – Čajniče) i Čemerno (put Pljevlja – Priboj)“, objavljeno je na Twiter nalogu Vlade.

Nacionalni koordinacioni tim je zabranio i rad otvorenih i zatvorenih objekata za sport i rekreaciju i bazena.

“Takođe se zatvaraju frizerski i kozmetički saloni, kao i šalterske sale područnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave za nekretnine. Preporučeno je uzdržavanje od korišćenja javnih površina, kao i rigorozne mjere higijene, posebno ruku”, navodi se u saopštenju.

Nacionalni koordinacioni tim je preporučio građanima odlaganje svadbi, dok sahrane treba da budu u najužem krugu porodice. Predloženo je i trgovinama da prva dva sata rezervišu za stare i osobe sa invaliditetom.

Čitaj još:   TRAŽI SE OSTAVKA MINISTARKE ZDRAVLJA: Nakon današnjeg SKANDALA, svima jasno da je Vladi FANATIZAM najvažniji

Građanima se preporučuje uzdržavanje od korišćenja javnih površina, kao i rigorozne mjere higijene, posebno ruku

Preporučeno je i odlaganje svadbi, kao i sahrane u najužem krugu porodice.

Trgovinama se preporučuje da prva dva sata rezervišu za stare i osobe sa invaliditetom, a državnim institucijama, lokalnoj samoupravi i privredi da u komunikaciji sa javnošću tijesno sarađuju sa Nacionalnim koordinacionim tijelom.

Medijima se preporučuje da informacije u vezi sa koronavirusom traže i da saznanja prije objave provjere kod Nacionalnog koordinacionog tijela.

izvor iBalkan.net / agencije