IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JUTROS OD 6 SATI U BIH Naredbe stupile ne snagu: Zabranjen rad ugostiteljskim objektima, kladionicama, frizerskim salonima…

Od jutros je zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića, kladionicama, kazinima, restoranima, picerijama, slastičarnama, nargila barovima, kafe barovima, disko-barovima, čajdžinicama, kafeima, frizerskim i kozmetičkim salonima, igraonicama…

SARAJEVO: BiH, Ekonomija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 18. 03. 2020… 08: 26… JUTROS OD 6 SATI U BIH Naredbe stupile ne snagu: Zabranjen rad ugostiteljskim objektima, kladionicama, frizerskim salonima…

Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite donesene nakon jučerašnjeg višesatnog zasjedanja, jutros u 6 sati su i zvanično stupile na snagu.

Na sjednici je doneseno ukupno 16 naredbi koje se, između ostalog, odnose na zabranu rada ugostiteljskih objekata, kladionica, fitness centara, frizerskih salona…

Sjednica je organizovana nakon proglašenja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID – 19) na području Federacije BiH.

Od naredbe su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i narodne kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Čitaj još:   EMINA JAHOVIĆ, poslije povratka iz Milana: Sramota me bilo, da šetam s MASKOM sad brinem, za sebe i za djecu... (foto i video)

Također, naređeno je da se obustavljaju sve usluge kulturnih i sportskih institucija, rad muzeja, pozorišta, aktivnosti u koncertnim dvoranama, umjetničkim galerijama, rad kina, bazena, kupališta, spa centara, fitness centara.

Osim toga, naređena je obustava posjeta i izlazaka svim štićenicima u ustanovama socijalne zaštite i kazneno-popravnih zavoda širom FBiH.

Građanima će na raspolaganju biti i dalje sve trgovine sa prehrambenim artiklima, pekare, apoteke i benzinske pumpe po dosadašnjem radnom vremenu.

http://iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more