IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Devet godina iza rešetaka poznati pekar Naki G. zbog obljube djeteta … (foto)

Naki G., čuveni buregdžija i pekar u Novom Pazaru, uhapšen je zbog sumnje da je u nekoliko navrata obljubio maloletnog dječaka…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 19. 03. 2020… 15: 26… NOVI PAZAR: Devet godina iza rešetaka poznati pekar Naki G. zbog obljube djeteta … (foto)

Apelacioni sud u Kragujevcu osudio je čuvenog novopazarskog buregdžiju Nakija G. (60) na devet godina zatvora zbog toga što je u više navrata tokom 2018. godine obljubio tada dvanaestogodišnjeg dječaka.

Gani G. je proglašen krivim za izvršenje krivičnog djela obljuba sa djetetom, za šta je propisana kazna od pet do 12 godina zatvora.

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Pazaru i odbio zahtjev Višeg tužilaštva, koje je zastupao Adnan Baćićanin, koji je tražio veću kaznu i branioca Borivoja Borovića koji je tražio oslobađanje svog klijenta.

Čitaj još:   POTVRĐENO: Šta Srbija dobija ako uvede sankcije Rusiji? (foto, video)

Naki G., čuveni buregdžija i pekar u Novom Pazaru, uhapšen je u septembru 2018. godine zbog sumnje da je tokom avgusta i tog mjeseca u nekoliko navrata obljubio maloljetnog dječaka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je dječaka, koristeći njegovu nezrelost i naivnost, kolima odvodio do periferije grada i popularnih izletišta gdje ga je prisiljavao da ga oralno zadovolji, za šta ga je kasnije nagrađivao novcem.

Nakon nekoliko nedelja torture dječak je sve ispričao roditeljima koji su obavestili policiju.

Hapšenje i suđenje vlasniku najčuvenije buregdžijske radnje u Novom Pazaru mjesecima je bila tema koja je intrigirala javnost i izazivala podjele na one koji su bili ubeđeni u njegovu krivicu i one koji su vjerovali da je nevin.

izvor Blic.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more