IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Novih 8 slučajeva korona virusa, ukupno 97 zaraženih, zatvara se beogradski aerodrom… (foto)

Od poslednjeg izvještaja do 8 časova, 19. marta 2020. godine testirani su uzorci 46 osoba od kojih je 8 pozitivno i 38 negativno na novi korona virus.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, četvrtak, 19. 03. 2020… 09: 26… Novih 8 slučajeva korona virusa, ukupno 97 zaraženih, zatvara se beogradski aerodrom… (foto)

U Republici Srbiji je do 8 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 97 potvrđenih slučajeva COVID 19.

U kućnoj izolaciji nalaze se tri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je pet osoba zadržano na bolničkom lječenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do 8 časova 19. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 486 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Aleksandar Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić razmotriće pitanje mogućnosti zatvaranja granica za putnički saobraćaj.

U Srbiji je od juče na snazi policijski čas koji podrazumjeva, između ostalog, i zabranu boravka van kuća svim građanima. Sinoć su ulice velikog broja gradova u Srbiji bile puste zbog toga, mada je bilo i onih koji su smatrali da ovu zabrane nisu urodile pplodom i nisu dali rezultate…

Čitaj još:   MUJAGIĆ: Aleksandar VULIN je najveći RATNOHUŠKAČ na Balkanu!

Zbog toga je policija morala da reaguje. Inače, u urbanim područjima zabranjeno je i licima starijim od 65 godina da se borave van svojih domova, a u ruralnim je ta starosna granica od 70 godina.

Većina starijih građana je poštovala ovu mjeru, mada je bilo slučajeva kada je policija morala da interveniše opomenama i kaznama. 

Prema procenama nekih stručnjaka, vrhunac epidemije mogao bi da se očekuje za 10 do 20 dana.

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more