IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KAKO PREPOZNATI ZARAŽENOG: Ovako zvuči KAŠALJ osobe koja možda ima koronu… (foto)

Dobro obratite pažnju, Koronavirus ima dva ključna simptoma- kašalj i temperaturu…

ISTANBUL: Svijet, Recepti, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, petak, 20. 03. 2020… 21: 51…  KAKO PREPOZNATI ZARAŽENOG: Ovako zvuči KAŠALJ osobe koja možda ima koronu… (foto)

Koronavirus ima dva ključna simptoma – kašalj i temperaturu, ali kako je izbio usred sezone zimske prehlade i gripa, može biti teško da primetite da imate COVID- 19…

Britanski Radio 2 podijelio je audiozapis u kojem možete čuti kako zapravo zvuči suhi kašalj, koji se povezuje s koronom.

– Novinarka “BBC” Laura Foster zabeležila je zaista koristan opis dva glavna simptoma korona virusa – rekao je radijski voditelj Džeremi Vajn.

– Kada kašljete, a ne iskašljavate nikakvu sluz, radi se o suhom kašlju. U slučaju korona virusa ne pričamo o takvom kašlju koji se pojavi s vremena na vrijeme, nego govorimo o konstantnom kašlju za koji nema nikakvog drugog razloga poput pušenja ili pročišćavanja grla – rekla je.

Čitaj još:   Erdogan: Zauvijek smo zatvorili poglavlje vojnih udara u Turskoj

Dodala je i da u slučaju temperature od 37.8 °C ili više treba posumnjati na korona virus.

– Ako imate bilo koji od ta dva simptoma, vi i svi s kojima živite trebate ostati kod kuće barem dvije nedelje, a ako se simptomi pogoršaju i nikako ne prestaju, trebate kontaktirati ljekarske službe koje se bave pandemijom korone – zaključila je.

izvor agencije

BRAVO ZA SELEKTORA ZMAJEVA SPREMAN SE ŽRTVOVATI ZA BiH…

Bravo za selektora "zmajeva", spreman se žrtvovati za BiH:  Dule Read more

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018.

Dnevni horoskop za srijedu 20. jun 2018. Danas je srijeda Read more