IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURCI OTKRILI ŠTA IH JE ČUVALO OD KORONA VIRUSA: ONI NE JURE PO ASEPSOL I MASKE…

U Turskoj je kao i u svim zemljama u jeku globalne pandemije virusa COVID-19 potrebna efikasna mjera javnog zdravstva i mudro vođstvo, ali je viševekovna tradicija masovne upotrebe kolonjske vode u toj zemlji postala veoma važna a možda i spasonosna praksa, piše Anadolu Agency.

Kolonjska voda na bazi etanola u Turskoj se koristi kao znak dobrodošlice u većini restorana, hotela, sredstvima javnog prevoza i predstavlja jedan od simbola gostoprimstva u toj zemlji.

Kolonjskom vodom prijatnog mirisa svoje mušterije “časte“ i frizeri, trgovci, a često se koristi i u kućama za osvježavanje, prilikom nesvhestica, slabosti…

Taj znak dobre volje i gostoprimstva proteklih sedmica sve više postaje efikasno masovno sredstvo za dezinfekciju ruku, pa je to možda i jedna od ključnih preventivnih mjera zbog koje je relativno mali broj slučajeva korona virusa potvrđen u Turskoj, prenosi portal Kliks.

Čitaj još:   TURSKA-UHAPŠENA ZEYNEP GULEN, VOĐA TERORISTIČKE ORGANIZACIJE FETO NA KOLJENIMA

– Potražnja za kolonjskim vodama s mirisom citrusa, a posebno limuna, porasla je pet puta – kazao je za Engin Tundžer, vlasnik kompanije “Eyup Sabri Tuncer“, koja je najveći proizvođač kolonjske vode u Turskoj.

Naglasio je i da je kompanija obustavila isporuku proizvoda za izvoz kako bi zadovoljila povećanu potražnju na domaćem tržištu.

U Turskoj (82 milıona stanovnika)je do juče infekcija korona virusom potvrđena kod 359 osoba i uglavnom se radi o ljudima koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim pojedincima u Evropi, Americi i Saudijskoj Arabiji.

izvor: agencije

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more

Lideri iz svih krajeva svijeta Erdoganu čestitali današnji izborni uspjeh…

Lideri iz svih krajeva svijeta uputili su čestitke predsjedniku Republike Read more