IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR I TUTIN Pod pojačanim epidemiološkim nadzorom oko 800 LJUDI…

Na području grada Novog Pazara i opšptine Tutin pod mjere epidemiološkog nadzora u trajanju od 14 do 28 dana, danas je stavljeno 85 osoba 81 u Novom Pazaru i 4 u Tutinu).

Po riječima direktora Zavoda za javno zdravlje dr Šefadila Spahića, na području ove dvije lokalne zajednice, pod pojačanim epidemiološkim nadzorom nalazi se ukupno 795 osoba (501 u Novom Pazaru i 294 u Tutnu).

-I dalje nemamo oboljelih od korona virusa. Danas smo u nadležnu laboratoriju poslali još dva uzorka. Prethodnih dana smo dobili rezultate za 7 sumnjivih pacijenata i svi su bili negativni – ističe dr Spahić.

Ljudi koji se nalaze u izolaciji, u ovaj kraj su stigli iz inostranstva gdje žive i rade ili su bili na godišnjem odmoru.

Danas je predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić, sa konferencije za novinare, uputio posebnu poruku „ljudima iz sandžačke dijaspore, da ostanu na mjestima gdje su se zadesili“, jer im je to ljudska i vjerska obaveza. Zukorlić je ocjenio da „prenijeti virus namjerno ili nenamjerno je veliki zločin“. Poručio im je da budu u samoizolaciji, da sebi ne dopuste neodgovornost, a oni koji su ušli u zemlju da se pridržavaju svih propisanih mjera.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Do kraja godine dati nazive novim ulicama...

izvor: Danas

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more