IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Turska obustavlja avio linije s još 46 država… (foto)

Među zemljama s kojima je Turska obustavila letove su Njemačka, Belgija, Velika Britanija, Kina, Francuska, Italija i Mađarska, kao i zemlje regije Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Slovenija…

ANKARA: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 21. 03. 2020… 18: 31… ANKARA: Turska obustavlja avio linije s još 46 država… (foto)

ZVANIČNO Republika Turska od danas će zabraniti avionske letove ka još 46 država, uključujući i nekoliko zemalja regije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo transporta i infrastrukture Turske saopćilo je da će zabrana na snagu stupiti danas u 17 sati po lokalnom vremenu, a da je odluka donesena u okviru mjera borbe protiv širenja potencijalno smrtonosnog koronavirusa.

Turska će, sa današnjih 46, tako zatvoriti avionske linije sa ukupno 68 država u svijetu.

Čitaj još:   Italija po broju umrlih od zaraze korona virusom prestigla Kinu... (foto)

Rusija, Katar i Libija su zatvorile letove ka Turskoj, pa će od danas Turska imati prekid aviolinija sa ukupno 71 državom.

Među zemljama s kojima je Turska obustavila letove su Njemačka, Belgija, Velika Britanija, Kina, Francuska, Italija i Mađarska, kao i zemlje regije Crna Gora, Kosovo, Sjeverna Makedonija i Slovenija.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more