IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: TAKO SE ČUVA I POŠTUJE SVOJ GRAD (foto)

Novi Pazar: Nakon što je slika iz prepunih novopazarskih kafića juče obišla Srbiju, danas je situacija drugačija.

Vlasnici ugostiteljskih objekata u našem gradu odlučili su, uglavnom, da svoje lokale potpuno zatvore, prije nego što večeras stupi na snagu mjera Vlade Srbije koja to i propisuje.

Oni rijetki, čiji su ugostiteljski objekti još uvjek otvoreni pridržavaju se pravila udaljenosti od dva metra, odnosno, da za jednim stolom sjedi jedan čovjek.

Moramo i navesti da su vlasnici lokala u trećoj pešačkoj zoni, juce, samoinicijativno organizovali da dezinfikuju prostor ispred svojih lokala kako bi doprinjeli boljoj javnoj higijeni i bezbjednosti svih građana. Predstavnica hotela Elements Samra Maljevac istakla je da je cilj ove akcije da se pomogne gradu i službama koje rade ovaj posao ali i da se podigne svjest građana koliko je higijena bitna.

Čitaj još:   HAOS, NADEŽDA POVLAČI TUŽBU PROTIV TOME? (foto)

„Mi smo prije svega htjeli da poslužimo kao primjer svim vlasnicima i građanima našeg grada, da i mi možemo pomoći u ostvarenju ovog cilja dezinfekcije i zaštite na radnim mjestima kao i u privatnim kućama i zbog toga smo pokrenuli ovako jednu malu akciju za nas a veliku za ovaj grad a sve u cilju očuvanja našeg zdravlja“, kazala je Maljevac.

Ovakva akcija dobar je primjer koliko je higijena prije svega bitna a pogotovo u situaciji kada su sezone virusa i gripova.

Autor: Senko Župljanin

http://ibalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more