IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANKARA: Devet umrlih i još 289 potvrđenih zaraženih danas od koronavirusa u Turskoj… (foto)

Od posljedica zaraze koronavirusom u Turskoj je umrlo ukupno 30 osoba, a zaraženo je ukupno 1.256 ljudi…

ANKARA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 21: 31… ANKARA: Devet umrlih i još 289 potvrđenih zaraženih danas od koronavirusa u Turskoj… (foto)

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca saopćio je da je u Turskoj danas zabilježeno devet novih smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom i da je potvrđeno još 289 slučajeva zaraze tim virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

“Gubimo nove živote. Povećava se broj zaraženih, ali ne treba zaboraviti da radimo što više testova jer presijecamo put virusu pri otkrivanju i zbrinjavanju svakog oboljelog. Ostanimo kod kuće. Kuća je dovoljna za život“, naveo je Koca u poruci na Twitteru.

Resorni turski ministar također je saopćio da je u Turskoj do sada izvršeno 20.345 testiranja na koronavirus i da je potvrđeno ukupno 1.256 slučajeva zaraze.

Čitaj još:   Uhapšen Cetinjanin, vjerovao da ima ista prava kao DRITAN Abazović: "Kad on može to da izjavi, mogu i ja ovo”

Dodao je da je od posljedica zaraze preminulo ukupno 30 osoba i da je u svim slučajevima bila riječ o starijim osobama.

“Kada nismo imali oboljelih i govorili smo da ih nemamo. Sada svakodnevno objavljujemo stanje. Transparentno radimo i pozivamo na obazrivost. Ova zemlja neće pasti poražena pred ovom prijetnjom“, poručio je Koca.

izvor agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more