IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB: Prvi podaci štete u seriji zemljotresa, oštećeno 66 objekata i 23 automobila… (foto)

Djete rođeno 2004. godine teško povređeno…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja, 22. 03. 2020… 15: 31… ZAGREB: Prvi podaci štete u seriji zemljotresa, oštećeno 66 objekata i 23 automobila… (foto)

DANAS JE Zagrebačka policija objavila je prve zvanične podatke o šteti izazvanoj serijom zemljotresa, prema kojima je do 11 sati utvrđeno da je ukupno 66 oštećenih objekata i 23 automobila.

Situacija u hrvatskoj metropoli počela je da se normalizuje tek oko podneva…

Inače, iz policije je potvrđeno da je u stanu u Đorđićevoj ulici djete rođeno 2004. godine teško povređeno.

– Najveći broj objekata i automobila je oštećen u samom centru Grada. Oštećene su Zagrebačka katedrala i crkva u Palmotićevoj ulici, a na području Dubrave uz prijavu o oštećenjima više objekata, oštećena je i crkva u Čučerju – navodi se u saopštenju.

Zagreb je rano jutros pogodila serija potresa, a najjači udar je bio u 6.24, magnitude 5,5.

Snažna podrhtavanja tla izazvala su paniku među građanima koji su istrčali iz svojih domova i sklonili na mjesta koje su smatrali sigurnima.

Čitaj još:   SARAJEVO: Otvorene bašte, restorani i kafići druženja raje počela... (foto)

U tih sat vremena u Zagrebu je vladala apsolutna anarhija, neki djelovi grada ostali su i bez struje, semafori su se ugasili, pred benzinskim pumpama počele su se formirati ogromne kolone…

Upravo je u tim trenucima saobraćaj možda bio veća opasnost od samog potresa, budući da su rijetki stajali na crvenom svijetlu, pišu naše kolege iz zagrebačkog Jutarnjeg lista.

Pravi haos je nastao i u zagrebačkim bolnicama gdje je takođe bilo većih oštećenja.

Posebno je potresna scena, kažu, bila ona ispred porodilišta u Petrovoj gde su majke s bebama naprasno morale izaći na ulicu po velikoj hladnoći.

U bolnicu se na kraju nisu ni vratili, jer je procjenjeno da stara zgrada u Petrovoj nije sigurna. Prebačene su u noviju zgradu, a dio njih u Dubravu.

Policija je četiri sata nakon potresa odlučila da zatvori Trg bana Josipa Jelačića i okolne ulice, a u istim trenucima na trgu su se stacionirali kamioni Hrvatske vojske čiji će pripadnici pomoći u raščišćavanju grada.

izvor Jutarnji list.hr

.

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more