IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KORONA HARA: Amerikanci optužuju IRAN, “krivi su za virus u najmanje pet zemalja … ” (foto)

Američki državni sekretar Majkl Pompeo optužio je Iran da je kriv za širenje koronavirusa u najmanje pet zemalja.

VAŠINGTON- TEHERAN: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 23. 03. 2020… 18: 31…  KORONA HARA: Amerikanci optužuju IRAN, “krivi su za virus u najmanje pet zemalja … ” (foto)

“Prvi zabilježeni slučajevi u najmanje pet zemalja bili su direktan rezultat toga što je iranski režim zanemario zdravlje svih ljudi“, napisao je Pompeo na Tviteru.

Prema njegovim rječima, iranska avio- kompanija „Mahan er“ u februaru je imala najmanje 55 letova između Irana i Kine, šireći „vuhanski virus“.

Pompeo je istovremeno odgovorio na optužbe vrhovnog lidera Irana Alija Hamneija koji je rekao da su SAD odgovorne za koronavirus.

„Izmišljotine Alija Hamneija da su SAD odgovorne za vuhanski virus izlažu Irance, Amerikance i ostatak svijeta riziku“, ocenio je Pompeo.

On je dodao da je rukovodstvo Irana „ignorisalo upozorenja svojih stručnjaka iz oblasti zdravstva i najmanje devet dana su negirali prvi smrtni slučaj izazvan vuhanskim

Čitaj još:   HIT: KAD SE SRBIN I CRNOGORAC POSVAĐAJU OKO PJESME PA POĐU NA KAFU... (video)

“Režim nastavlja da laže iranski narod i svijet o broju zaraženih i smrtnih slučajeva“, smatra američki državni sekretar.

Prema njegovim riječima, „iranski činovnici ukrali su više od milijardu eura, koje su bile predviđene za medicinske proizvode, i nastavljaju da kriju maske, rukavice i opremu kako bi ih prodali na crnom tržištu“.

Pompeo je ranije optužio Kinu, Rusiju i Iran da šire dezinfomacije o koronavirusu, s ciljem diskreditacije poteza američkih vlasti u borbi protiv ove opake bolesti.

Podsjećamo, u Iranu je više od 21,600 ljudi zaraženo koronavirusom, od čega je 1685 preminulo. U ovoj zemlji je najveća smrtnost od novog virusa.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

RAT JE POČEO RIJEČIMA: Da li će se pretvoriti i u “majku svih ratova”???

Da li će izbiti "majka svih ratova", ili pak "majka svekolikog Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more