IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRŽAVLJANI SRBIJE PETI DAN U AUTOBUSU, CRNOGORSKI ODLETJELI ZA PODGORICU

Crnogorski državljani koji su pet dana bili zarobljeni u autobusu iz Luksemburga blokiranom na granici između Austrije i Mađarske otputovali su danas avionom koji je obezbjedila Vlada Crne Gore.
U avion za Podgoricu sa aerodroma u Beču ukrcalo se 80 državljana Crne Gore i tri državljanina Albanije. Putnike do aviona ispratio je crnogorski ambasador u Austriji Željko Perović. Po sletanju u Podgoricu putnici će biti upućeni u karantin od minimum 14 dana.

Dok su svoju dramu napuštanja EU u ovom kriznom periodu crnogorski putnici ostavili za sobom, 29 državljana srbije koji su sa njima krenuli u četvrtak 19. marta u 12h iz Luksemburga autobusom Simon Voyage Berane, još uvjek se nalaze u autobusu u međuzoni između Austrije i Mađarske.

Oni na žalost još uvek ne znaju kada će i kako stići do Srbije jer izgleda da niko ne mari za njih, kao i za još mnogo srpskih državljana koji se nalaze na više aerodroma i graničnih prelaza širom svijeta.

Čitaj još:   VUK DRAŠKOVIĆ, KONTRIRA VUČIĆA: "Ovo će biti NATO DVORIŠTE..."

Zajedno sa putnicima iz Srbije u autobusu su i dvojica vozača koji čekaju rasplet ove situacije. Još uvjek se čeka tranzitna dozvola od strane srpskih vlasti za autobus kompanije Simon Voyages Berane, kako bi mogli da njihove državljane dovezu u Srbiju, uz garanciju da će vozači moći da uđu u Crnu Goru.

Čekamo sutrašnji dan da vidimo nazire li se riješenje ovog problema. Putnicima i vozačima želimo da budu jaki i istraju u ovoj teškoj situaciji.

Prema informaciji koju nam je poslao jedna od putnika, Ernad Pepić, imaju za sada dovoljno hrane.

Izvor RADIO LUKEMBURG


MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   ŠOKANTNI PRIZORI IZ SREDNJE BOSNE: Nezapamćeno nevrijeme, led uništavao automobile- krovove i usjeve,"ledeni potoci" na ulicama (foto, video)
Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more