IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sedam novih smrtnih slučajeva uz 293 potvrđena slučaja koronavirusa u Turskoj… (foto)

Resorni turski ministar Koca posebno je poslao upozorenje mladim da ne misle da su izuzeti prijetnje aktuelne epidemije te ih je pozvao da ostanu kod kuće…

ANKARA: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak, 24. 03. 2020… 10: 31…  Sedam novih smrtnih slučajeva uz 293 potvrđena slučaja koronavirusa u Turskoj… (foto)

Ministar zdravstva Republike Turske Fahrettin Koca saopćio je da je u Turskoj danas zabilježeno sedam novih smrtnih slučajeva izazvanih koronavirusom i da su potvrđena još 293 slučaja zaraze tim virusom, javlja Anadolu Agency (AA).

“U protekla 24 sata dobili smo rezultate za 3.672 testa na korona virus. Utvrđena su 293 nova slučaja zaraze. Uprkos naporima koje ulažemo, bolest je pobijedila sedam naših pacijenata“, saopćio je Koca na Twitteru.

Resorni turski ministar Koca posebno je poslao upozorenje mladim da ne misle da su izuzeti prijetnje aktuelne epidemije.

Čitaj još:   NOVE DVIJE ŽRTVE KORONE U SRBIJI: Premino muškarac u Beogradu i žena u Nišu... (foto)

“Usporite tempo života. Ne izlažite se riziku. Ne nosite rizik kući. Ostanite kod kuće. Život može stati u kuću“, poručio je Koca.

U Turskoj je dosad korona virusom zaraženo ukupno 1.529 osoba, a od posljedica zaraze preminuo je 37 oboljelih.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu. Potencijalno smrtonosni virus se brzo proširio na većinu zemalja, a Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je globalnu pandemiju COVID-19.

Prema podacima portala “Worldometer“, koronavirusom je dosad u svijetu zaraženo 374.490 ljudi, a od posljedica zaraze preminule su najmanje 16.349 osobe. Izliječeno je 101.520 osoba.

Pandemijom je najteže pogođena Italija u kojoj je od posljedica zaraze preminulo 6.077 osoba, a zatim slijede Kina sa 3.270 umrlih, Španija sa 2.207 umrlih i Iran u kojem je od posljedica zaraze preminulo 1.812 ljudi.

izvor agencije AA

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more

ANKARA: DANAS Počeli predsjednički i 27. parlamentarni izbori u Turskoj…

RANO DANAS U Turskoj se održavaju prijevremeni predsjednički i parlamentarni Read more