IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SENID: MAJKA MI JE ZARAŽENA A JA U NJEMAČKOJ I NE MOGU JOJ POMOĆI

Kako se bh. zdravstveni sistem nosi s većim brojem zaraženih koronavirusom, pokazuje ispovijest Senida Omerovića, koji je za „Avaz“ ispričao s čime se susreo kad su se kod njegove majke pojavili simptomi zaraze.    

– Moja majka bila je u Turskoj i vratila se prije dvije sedmice, nekoliko dana nakon toga dobila je prve simptome. Samoinicijativno se stavila u izolaciju i nije htjela ugroziti druge, čak 12 dana se borila sa simptomima, posljednjih 4-5 dana se stanje pogoršalo. Tad je situacija postala ozbiljnija, počeo je pritisak u prsima, a od preksinoć skoro da nije mogla pričati – ispričao nam je Omerović.

Prema njegovim riječima, njegova majka je danima zvala ambulantu i molila da je pregledaju.

– Prvo su joj telefonom propisali neke vitaminske tablete, dva dana kasnije antibiotik, a da je uopće nisu vidjeli. Morali smo zvati ljude koji rade u Općini i Domu zdravlja na Ilidži kako bi konačno neko izvršio pritisak na doktoricu iz ambulante Osijek i konačno neko sinoć došao da je pregleda – istakao je Senid. 

Čitaj još:   TUŽNA Ispovijest prostitutke Dine: Otac me silovao, kada sam imala 11 godina... (foto)

Kako nam je pojasnio, nakon što su njegovu majku pregledali, odvezli su je u bolnicu Podhrastovi.

– Prema posljednjim informacijama, ona je ipak dobro, priključena je na kisik, ali ne i na respirator. Sve mi ovo teško pada, jer sam ja u Njemačkoj i ne mogu doći u Sarajevo. Da bismo došli do doktorice, morali smo okrenuti više od 30 brojeva telefona i moliti ljude da je neko pregleda, čak sam zvao i Civilnu zaštitu. U jednom trenutku sam odlučio krenuti u Bosnu, ali sam shvatio da će me zaustaviti na granici i da ću morati biti u izolaciji 14 dana. Samo bih pogoršao situaciju, teško je – ispričao nam je Omerović.

izvor: avaz.ba

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more