IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO: Igrač Ajaxa, ABDEL Nouri probudio se iz duboke kome nakon 33 mjeseci… (foto)

Nouri se na zelenom terenu srušio u 72. minuti prijateljske utakmice koju su Ajax i Werder iz Bremena igrali 8. jula 2017. godine…

AMSTERDAM: Svijet, Sport, Fudbal, Zanimljivosti, Putovanja, petak 27. 03. 2020… 09: 31… BRAVO: Igrač Ajaxa, ABDEL Nouri probudio se iz duboke kome nakon 33 mjeseci… (foto)

Nakon dvije godine i devet mjeseci iz duboke kome se probudio fudbaler holandskog Ajaxa Abdelhak Nouri koji je u tom stanju završio nakon što se srušio na teren za vrijeme utakmice koju su Ajax i Werder Bremen igrali u julu 2017. godine…

Nourijev brat Abdelrrahim za holandske medije je kazao da se 22-godišnji fudbaler probudio iz kome i da prepoznaje članove porodice.

“U potpunosti je pri svijesti. Samostalno jede, diše, spava, ali još uvijek ne može ustati iz kreveta. Njegov život i dalje ovisi o nama. Pokretom obrva ili smiješkom komunicira s nama. Većinom je nasmijan, a ponekad se i rastuži“, kazao je Abderrahim.

Čitaj još:   SRĐAN Vukadinović: Nestranački kandidat iluzija, svaki prijedlog osim MILA Đukanovića, dobrovoljno urušavanje suverenističkog bloka... (foto, video)

Nouri se na zeleni teren ili na travnjak srušio u 72. minuti prijateljske utakmice koju su Ajax i Werder iz Bremena igrali 8. jula 2017. godine. Doživio je snažnu aritmiju srca i pretrpio veće oštećenje na mozgu.

Holandski fudbaler marokanskih korijena u bolnicu je prebačen helikopterom i dijagnosticirano mu je trajno oštećenje na mozgu.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more