IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas, pretežno oblačno za vikend moguće padavine… (foto)

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u centralnim i istočnim područjima sa slabom kišom ili susnježicom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, petak 27. 03. 2020… 09: 41… Danas, pretežno oblačno za vikend moguće padavine… (foto)

Jutros će u regionu juga Evrope i na Balkanu vrijeme pretežno oblačno, a sunčanije je na sjeveroistoku Bosne…

Temperature zraka izmjerene u sedam sati iznosile su: Bjelašnica -4, Ivan Sedlo 0, Bihać, Sanski Most i Sokolac 1, Banja Luka, Bugojno, Drvar, Jajce, Livno, Prijedor i Zvornik 2, Srebrenica 3, Doboj, Gradačac i Zenica 4, Sarajevo i Tuzla 5, Bijeljina 6, Grude 8, Široki Brijeg 9, Stolac 10, Mostar i Trebinje 11, te Neum 12 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena bit će na sjeveroistoku Bosne. U drugoj polovini dana slaba kiša je moguća na jugu i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni.

U Sarajevu se očekuje oblačno vrijeme i najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni.

Čitaj još:   SONJA BISERKO PROČITALA VUČIĆA: “Izgubio podršku Zapada, pričom o 'Otvorenom Balkanu' pokušava da situaciju popravi, ali…” (foto i video)

U subotu u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u centralnim i istočnim područjima sa slabom kišom ili susnježicom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13, na jugu i sjeveru do 18 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini vrijeme će, prema prognozama meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH) biti umjereno oblačno. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu do 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u Hercegovini. Prije podne, kiša se očekuje u sjevernim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u centralnim djelovima.

Na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9, na jugu do 14 stepeni C…

http://iBalkan.net

Čitaj još:   SUBOTA LEDENA SA JAKIM MRAZEM, NEDELJA SUNČANA I DO +7 STEPENI...
VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi i jak vjetar, temperatura pada…

OVO JE VARLJIVO LJETO, DRASTIČNA PROMJENA VREMENA: Obilni pljuskovi, jak Read more

GRMI, SIJEVA I DANAS…: Gdje će biti nevrijeme u naredna četiri dana…

U, regionu i danas se u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more