Crna Hronika

IZ EPICENTRA VIRUSA KORONA:”April će biti teži od marta, a maj…” (foto)

U borbu protiv virusa, koji svakih 10 minuta odnese jedan život u New Yorku, pozvani su da se uključe i studenti medicine na završnim godinama, uz mogućnost ubrzanog izdavanja diploma…

NEW YORK: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, subota 28. 03. 2020… 15: 01… IZ EPICENTRA VIRUSA KORONA:”April će biti teži od marta, a maj…” (foto)

Danas, samo dva mjeseca nakon što je u SAD stigao virus, broj pozitivnih je premašio 100.000, a i tim povodom De Blasio je rekao da je neophodan veći fokus na zdravstveno osoblje, jer ga nema dovoljno, što je potvrdila i činjenica da su nadležni pozvali penzionisano zdravstveno osoblje da im se pridruži.

U borbu protiv virusa, koji svakih 10 minuta odnese jedan život u New Yorku, pozvani su da se uključe i studenti medicine na završnim godinama, uz mogućnost ubrzanog izdavanja diploma.

De Blasio naglašava da po pitanju savezne podrške New York “nije zauzeo mjesto koje mu pripada” i ponavlja ono što je govorio i prije desetak dana da im je potrebno 15.000 respiratora, ma šta o tome predsjednik Donald Trump mislio.

Tim povodom, De Blasio je naveo i dodatni problem – nedostatak osoblja obučenog da koristi respiratore.

“Ne šalimo se s tim brojem”, rekao je gradonačelnik, koji je podsjetio na potrebu za maskama, hirurškim, N95. zaštitnom opremom…

Državi New York potrebno je 30.000 respiratora, a do sada su dobili 4.000. New York se bori i sam da ih nabavi, cijena jednog je oko 2.500 dolara, ali zbog velike potražnje dolazi i do velikog nadmetanja i cijene rastu.

“Mislim da su najave da je do Uskrsa sve gotovo neistina”, rekao je, dodajući da ne želi da daje lažnu nadu, i da svi moraju da znaju da će “april biti teži od marta, a maj teži od aprila”.

De Blasio je izdao i nekoliko strogih upozorenja – kazna od 500 dolara za one koji ne prate pravilo društvenog distanciranja u gradskim parkovima, i prijetnji poput one da će zatvoriti sve vjerske objekte ako se budu ponašali u skladu sa naredbama.

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

„ČOVJEK- HULJA, ODVRATNO ZA GLEDATI…“: Gore društvene mreže nakon zagrljaja MILE Dodika sa SENADOM Hadžifejzovićem, oglasili se BAKIR Hadžiomerović, ELMA Odobašić… (foto, video)

 „Slobodna Bosna“ donosi nekoliko reakcija na društvenim mrežama... SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 29, 04.…

13 minuta ago

ČEKAM KIŠU, DA NAS ZALIJE…: U srijedu naoblačenje s pljuskovima, u četvrtak kiša, ide prognoza za narednih nekoliko dana… (foto)

U srijedu 1. maja, se očekuje naoblačenje sa juga koje će u drugoj polovini dana…

51 minuta ago

VIC DANA: MILE uposlen u vladi RS- a, vraća se kući sa zakašnjenjem, na vratima čeka ga žena STANA i pita, gdje su ti čovječe… (foto)

Nasmijte se uz naš odabir vica dana!!! PALE: Regija, Zanimljivosti, ponedeljak, 29, 04. 2024…17: 42……

10 sati ago

Aleksandra Bosnić- ĐURIĆ: Da li je „Srpski svet“ samo kulturni koncept? (foto)

GRAĐANSKO DRUŠTVO I NJEGOVI (NE)PRIJATELJI: Od 2020. do 2024. godine postalo je jasno da od…

11 sati ago

PPO “Lovćenske straže 1990”: Podrška rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici… (foto, video)

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ se obavezao da će se maksimalno založiti da se…

11 sati ago

Bivši gospodar SAO Budva, godinama prolazi ispod radara… (foto, video)

Kako su godinama unazad funkcionisali nadležni organi i inspekcije najbolje govori primjer bivšeg predsjednika Opštine…

12 sati ago

This website uses cookies.