IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZ EPICENTRA VIRUSA KORONA:”April će biti teži od marta, a maj…” (foto)

U borbu protiv virusa, koji svakih 10 minuta odnese jedan život u New Yorku, pozvani su da se uključe i studenti medicine na završnim godinama, uz mogućnost ubrzanog izdavanja diploma…

NEW YORK: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, subota 28. 03. 2020… 15: 01… IZ EPICENTRA VIRUSA KORONA:”April će biti teži od marta, a maj…” (foto)

Danas, samo dva mjeseca nakon što je u SAD stigao virus, broj pozitivnih je premašio 100.000, a i tim povodom De Blasio je rekao da je neophodan veći fokus na zdravstveno osoblje, jer ga nema dovoljno, što je potvrdila i činjenica da su nadležni pozvali penzionisano zdravstveno osoblje da im se pridruži.

U borbu protiv virusa, koji svakih 10 minuta odnese jedan život u New Yorku, pozvani su da se uključe i studenti medicine na završnim godinama, uz mogućnost ubrzanog izdavanja diploma.

De Blasio naglašava da po pitanju savezne podrške New York “nije zauzeo mjesto koje mu pripada” i ponavlja ono što je govorio i prije desetak dana da im je potrebno 15.000 respiratora, ma šta o tome predsjednik Donald Trump mislio.

Čitaj još:   CRNA GORA: SVEŠTENICI DA SE VRATE U MANASTIRE

Tim povodom, De Blasio je naveo i dodatni problem – nedostatak osoblja obučenog da koristi respiratore.

“Ne šalimo se s tim brojem”, rekao je gradonačelnik, koji je podsjetio na potrebu za maskama, hirurškim, N95. zaštitnom opremom…

Državi New York potrebno je 30.000 respiratora, a do sada su dobili 4.000. New York se bori i sam da ih nabavi, cijena jednog je oko 2.500 dolara, ali zbog velike potražnje dolazi i do velikog nadmetanja i cijene rastu.

“Mislim da su najave da je do Uskrsa sve gotovo neistina”, rekao je, dodajući da ne želi da daje lažnu nadu, i da svi moraju da znaju da će “april biti teži od marta, a maj teži od aprila”.

De Blasio je izdao i nekoliko strogih upozorenja – kazna od 500 dolara za one koji ne prate pravilo društvenog distanciranja u gradskim parkovima, i prijetnji poput one da će zatvoriti sve vjerske objekte ako se budu ponašali u skladu sa naredbama.

Čitaj još:   MILO Đukanović: Crna Gora i Kosovo dijele želju za dobrosusjedstvom... (foto)

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more