IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Tri osobe umrle, UKUPNO 13 ŽRTAVA COVID 19 U SRBIJI, na respiratorima 55 osoba! (foto i video)

Do 15 časova 29. marta 2020. godine registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19, testirani su uzorci 376 osobe od kojih je 82 pozitivna i 294 negativno na novi korona virus…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja… 29. 03. 2020… 14: 51… Tri osobe umrle, UKUPNO 13 ŽRTAVA COVID 19 U SRBIJI, na respiratorima 55 osoba! (foto i video)

Nažalost preminule su još tri osobe

– U KC Vojvodine preminuo je muškarac 1958. godište, bolovao od hipertenzije i gojaznosti, takođe zbog oštećene funkcije bubrega bio je na dijalizi… 

U KBC Dragiša Mišović preminula je žena 1938. godište, koja je bolovala od hipertenzije i gojaznosti i ženska osoba 1934. godište, koja je bolovala od bronhopneumonije- saopštila je doktorka Darija Kisić Tepavčević i dodala da je na respiratorima trenutno 55 osoba.

– Broj oboljelih je pokazatalj kakve smo preventivne mjere sprovodili u prethodnih pet do sedam dana. Naše aktivnosti ovih dana će se pokazati narednih dana. Ključ je u nama i moramo da ozbiljno shvatimo koliko svaki pojedinac ima važnu ulogu – rekla je Kisić Tepačević.

Na pitanje novinara o obolelima sa KiM, Kisić Tepavčević kaže je za te pacijenti isti princip kao u ostatku Srbije.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST ZA PATRIOTE BOSNE I HERCEGOVINE: Prestalo da kuca srce Seada Džaferbegović Ata, poznat datum dženaze... (foto, video)

Zbrinjavaju se u najbližim medicinskim centrima kod nas – rekla je.

Epidemiolog Predrag Kon kaže da su mnogi zlouptorebljavali mjere koje je Vlada Srbije uvela.

– Sve ono što podrazumjeva smanjenje bilo kakvog kontakta je ono iza čega će struka da stane. Kokretno za puštanje pasa, direktno smo pitani i rekli smo da mogu, ali došlo je do zloupotrebe. Odluka da više šetanje pasa između osam i devet je odluka države zbog nepoštaovanja mjera, nisam pitan, ali podržavam.

– Privremena bolnica na Sajmu je apsolutno najbolje rešenje koje je Srbija mogla da donese – ističe epidemiolog Predrag Kon i dodaje:

 Mi jesmo u ratu, ovo jeste ratno stanje, ja jesam vojni epidemiolog – poručuje Kon i kaže da je vojna logistika napravila privremene bolnice. Mi bolje nemamo u ovoj zemlji...

izvor agencije

Čitaj još:   PANDEMIJA na EX-YU: Skoro 9.000 zaraženih 3.000 novo zaraženih (specijalna mapa)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more