IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska ministrica Zehra Selcuk za 12 miliona penzionera isplatila “bajramluke”… (foto)

Istakla je da su zbog pandemije koronavirusa odlučili da penzionerima bonuse za Ramazanski bajram isplate ranije…

ANKARA: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja… 29. 03. 2020… 18: 51… Turska ministrica Zehra Selcuk za 12 miliona penzionera isplatila “bajramluke”… (foto)

Iako se mnoge zemlje u svijetu već sada suočavaju sa brojnim ekonomskim problemima izazvanim koronavirusom, u Turskoj i dalje posebnu brigu vode o starijim osobama kojima će, kao i ranije, biti isplaćeni planirani bonusi za Ramazanski bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

Turska ministrica za porodicu, rad i socijalnu politiku Zehra Zumrut Selcuk je izjavila da će bajramski bonusi za oko 12 miliona penzionera u Turskoj biti isplaćeni u periodu od 7. do 11. aprila.

Istakla je da su zbog pandemije koronavirusa odlučili da penzionerima bonuse za Ramazanski bajram isplate ranije.

Čitaj još:   VIC DANA: Djevojka nije mogla izdržati, ostavi svog vjerenika Fočaka, vratila mu je prsten– pa napravila mu hladan tuš… (foto)

Dodala je da negativne posljedice koronavirusa najviše osjećaju upravo starije osobe zbog čega je potrebno obratiti posebnu pažnju na ovaj dio populacije.

“Zbog njih ćemo, ako treba, raditi dan i noć. Sve ćemo uraditi da se vi osjećate bezbjedno. Ostanite u domovima, a mi ćemo vam sve donijeti na kućni prag”, kazala je ministrica.

U Turskoj je do sada od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 108 osoba, dok je zabilježeno 7.402 zaraženih…

izvor agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more