IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Od koronavirusa u zadnja 24 sata su 23 osobe a ukupni je 131 preminulo u Turskoj… (foto)

Ministarstvo zdravstva Turske je istaklo da je ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom porastao na 9.217…

ANKARA: Regija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak… 30. 03. 2020… 09: 51… Od koronavirusa u zadnja 24 sata su 23 osobe a ukupni je 131 preminulo u Turskoj… (foto)

Ministarstvo zdravstva Turske objavilo je u nedjelju da je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom preminulo 23 ljudi, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva porastao na 131, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo je istaklo da je ukupan broj potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom porastao na 9.217, pošto je u protekla 24 sata na testiranju bilo pozitivno 1.815 osoba.

Dodaj se da se do sada oporavilo 105 pacijenata, koji su otpušteni iz bolnica. Na jedinicama intenzivne u turskim bolnicama trenutno se nalazi 568 oboljelih od COVID-19.

Također iz Ministarstva zdravstva Turske su kazali da je u protekla 24 sata provedeno 9.982 testiranja, te da ih je do sada ukupno urađeno 65.446.

Čitaj još:   DOKTOR IZ HITNE POMOĆI IMA VAŽNE SAVJETE: Boravak u kući ATAK, čuvajte se KOMPLIKACIJA...

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države.

izvor agencije AA

TURSKA Uvodi tarife i uzvraća udarac SAD…

ZVANIČNA ANKARA uvodi tarife na dvadesetak američkih proizvoda, od automobila Read more

Erdogan: Dan pred izbore pojasnio novi predsjednički sistem vlasti…

S obzirom da se približavaju izbori u Turskoj, predsjednik Redžep Read more