IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJGORI DAN U SRBIJI: Sedam novih smrtnih slučajeva, zaraženo 900 osoba… (foto)

U zadnja 24 časa registrovano je 115 osoba pozitivnih na koronavirus, a ukupan broj obolelih sada iznosi 900…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak… 31. 03. 2020… 14: 31… NAJGORI DAN U SRBIJI: Sedam novih smrtnih slučajeva, zaraženo 900 osoba… (foto)

U prethodna 24 časa u Srbiji je od koronavirusa preminulo još sedam osoba, a registrovano je još 115 pozitivnih na ovaj virus…

Prema rečima direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Gorana Stevanovića, od poslednjih podataka preminulo je još sedam osoba, čime je broj preminulih porastao na 23, što znači da je “danas najgori dan do sada”.

Do 15 časova danas, registrovano je ukupno 900 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja, pa do danas u 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi korona virus.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta “Torlak” testirano je ukupno 3.561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Čitaj još:   SREBRENICA: ZILHA Delić jedina žena koja će biti ukopana ove godine u Potočarima- Imala je samo 24 godine

Ovo je rezultat nepoštovanja mjera, preporuka koje smo davali, molili i kumili. Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo prema sebi i prema drugima, nama se zaista bliži scenario Italije i Španije.

Olako smo shvatili opasnosti od ove bolesti, i dalje se intenzivno družimo, i dalje ne poštujemo neophodne mjere samoizolacije i distanciranja.

Ako nastavimo tako da se ponašamo, ne postoji zdravstveni sistem koji će uspjeti da kompenzuje ovoliki broj oboljelih. Imaćemo scenario iz Italije i Španije i nećemo moći da pomognemo našim građanima. Bojim se da će u perspektivi biti još gore i to je sve što imam da vam kažem”, rekao je doktor Stevanović čime je konferencija završena.

Ovog puta nije bilo pitanja novinara…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more