IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U CRNOJ GORI 237 ZDRAVSTVENIH RADNIKA U IZOLACIJI: Žarište u Opštoj bolnici u Baru! (foto)

U Crnoj Gori je trenutno 237 zdravstvenih radnika u izolaciji zbog opasnosti od korona virusa, izjavio je direktor Urgentnog bloka Kliničkog Podgorici Nermin Abdić…

BAR: Crna Gora, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, utorak… 31. 03. 2020… 00: 51… U CRNOJ GORI 237 ZDRAVSTVENIH RADNIKA U IZOLACIJI: Žarište u Opštoj bolnici u Baru! (foto)

“ZA MEDICINARE NAJVEĆE ŽARIŠTE VIRUSA U BARU”

Nermin ABDIĆ je na RTCG rekao da je neophodno da građani poštuju sve mjere nadležnih organa i ponovio da je obavaza svih građana da budu društveno odgovorni i ostanu kod kuća.

Najveće je žarište u Opštoj bolnici u Baru, gdje je u jednom danu u izolaciji bilo 55 zdravstvenih radnika – naveo je Abdić.

“Oni su odradili prvi dio izolacije od 14 dana i odlukom kolega s epidemiologije i zdravstveno sanitarne inspekcije nastavili drugu turu izolacije od 14 dana”, kazao je Abdić

Čitaj još:   UŽASNI Detalji ubistva i samoubistva Srbina u Kelnu... (foto)

“Najveće je žarište u Opštoj bolnici u Baru, gdje je u jednom danu u izolaciji bilo 55 zdravstvenih radnika i gdje smo imali posla u medicinskom kriznom štabu i u KCCG da damo podršku Bolnici u Baru. I taj dio je u potpunosti pokriven”, navodi on. 

Epidemiolog Instituta za javno zdravlje Senad Begić je poručio da će naredne dvije do tri sedmice biti najteže, jer tada ističe period inkubacije.

Ključ je da zaražene osobe ostanu tamo gdje su. Opasnost ne leži u simptomima nego u velikim brojevima – poručio je Begić.

izvor CdM.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more