IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Vučić, brinemo o vama, nebitno ko je Bošnjak ko je Srbin…(foto)

Aleksandar Vučić je poručio danas građanima Novom Pazara, da država vodi računa o njihovom zdravlju i da je ponosan na to što je u Srbiji nebitno ko je Srbin, a ko Bošnjak…

NOVI PAZAR: Saandžak, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak… 06. 04. 2020… 18: 21…  NOVI PAZAR: Vučić, brinemo o vama, nebitno ko je Bošnjak ko Bošnjak…(foto)

“Još jedna teška noć i dan je za nama. Došao sam u Novim Pazar da kažem narodu Pazara ali i Raške, Sjenice i Tutina da smo svi zajedno u ovoj teškoj borbi”, poručio je Vučić.

Kaže da je donijeta velika pomoć za Pazar koja je trajno poklonjena: 10 kliničkih respiratora, tri transportna respiratora koje mogu da koriste dijelom i kao kliničke, zatim 22.000 hirurških maski, 3.000 epidemioloških maski, više hiljada rukavica, kaljače, zaštitna odjela i 250 skafandera.

“Svi treba da znaju da brinemo o vama i vodimo računa o vašem zdravlju”, poručio je Vučić i izrazio nadu da će se suzbiti žarište u Novom Pazaru.

Zamolio Pazarce da budu disciplinovani, dodajući da zna Pazarci žive bez straha i da zna da je za njih najgore kada im neko kaže da se plaše od nečega, zbog čega im je poručio da se plaše da ostanu kod kuće, kako bi mu oni u inat dokazali suprotno.

Čitaj još:   PLANETA U PANICI: Koronavirus se rapidno širi, TRENUTNO NAJUGROŽENIJI su... (foto)

Vučić je rekao da je zaraza došla u Pazar preko domina koje su igrane sa ljudima koji su došli iz inostranstva i da je sad zato zaraženo i dvoje djece od dvije godine i jedno dijete od tri godine, upravo preko domina koje su igrali sa bakama i dekama.

“Šta smo mogli kao Srbija, to smo i uradili i pokazali da je svejedno da li je neko Srbin ili Bošnjak, da smo ljudi i da ćemo da se borimo za zdravlje i jednih i drugih”.

Vučić je, također, rekao da je imao razgovore sa predstavnicima opštine u trajanju od jednog sata i da su Srbi i Bošnjaci na tom sastanku kao braća razgovarali bez ikakve razlike, sa ciljem kako da se sačuva život u Novom Pazaru.

“Molim ljude da budu disciplinovani, naredne dve nedelje biće izuzetno teške. Molim ljude da pokažu odgovornost i ozbiljnost. Danas smo počeli da govorimo i o velikim projektima ovde i sledeće godine će početi da se gradi pruga od Požege do Duge Poljane čime će biti povezan ceo Pešter sa Beogradom i Sarajevom”, naveo je Vučić i zahvalio na gostoprimstvu.

Vučić je dodao je da će sljedeći put kada bude došao u drugim okolnostima razgovarati sa njima o brojnim ekonomskim projektima…

Čitaj još:   PROTESTI PROTIV VUČKA, PREPLAVILI SRBIJU:"Ti da brojiš, mi odbrojavamo"...

foto: Tanjug/Irfan Ličina

izvor agencije Tanjug.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more