IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Plazma terapija”za deset dana: Novi način borbe protiv Covid- 19 u Srbiji… (foto)

Ljekari spremaju se da korona virus napadnu novom terapijom. Krv izlječenog lijek za oboljele…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 07. 04. 2020… 09: 51… “Plazma terapija”za deset dana: Novi način borbe protiv Covid- 19 u Srbiji… (foto)

Srbija će za desetak dana početi da primenjuje “plazma terapiju”. Tako je premijerka Srbije Ana Branbić nazvala novu terapiju koja će se primjenjivati po bolnicama i klinikama u Srbiji.

O čemu je zapravo riječ…

“Mi ćemo krenuti u novi vid terapije, a to je ‘plazma terapija’. Uzimamo krv od ljudi koji su se izliječili i u kojoj postoje antitijela i transfuzijom ćemo je davati oboljelima. Tu terapiju pokrenućemo za destak dana, jer će tada proći 21 dana od prvog izlečenog pacijenta u Srbiji”, rekla je predsjednica Vlade Srbije Ana Branbić.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 284 nova slučaja korona virusa, kao i sedam novih smrtnih slučajeva.

Čitaj još:   KORONA VIRUS: U Budvi zatvorena šetališta, plaže, trgovi... (foto)

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osjetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocjene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smiju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mjera – zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru.

Dan kupovine za penzionere je pomjeren na subotu…

izvor mondo.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more