IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS : UBICA OSTAVIO KRVAVE TRAGOVE! DOKAZI NESTALI…

Navršava 26 godina od misteriozne smrti novinarke Duge Dade Vujasinović, koja je 8. aprila 1994. godine pronađena mrtva u svom stanu na Novom Beogradu, pored fotelje sa lovačkom puškom ispod lijeve noge.

Njena smrt je u zvaničnim izvještajima od 1994. kvalifikovana kao samoubistvo, ali Dadini roditelji su odmah doveli su u pitanje zvanični izvještaj tvrdeći da je njihova ćerka ubijena. Oni su pokrenuli privatnu istragu i angažovali jednog od najboljih sudskih balističara Zorana Jovanovića i specijalistu sudske medicine dr Rastislava Lazarevića.

Za razliku od zvanične verzije koja kaže da je smrtonosna rana nanijeta iz apsolutnog prislona, ovi stručnjaci tvrde da su usta cijevi lovačke puške bila udaljena najmanje pet-šest centimetara, što znači da Dada nije mogla sama da puca, čak ni nožnim prstom.

Balističar Vladimir Kostić 2008. godine obavio je niz vještačenja. On je predao sudu svoj nalaz u kome se navodi i da su u tijelu Dade Vujasinović pronađena dva filcana čepa, što bi značilo da je sebe usmrtila sa dvije patrone iz lovačke puške, odnosno da je u sebe morala da puca dva puta, što nije moguće.

Čitaj još:   UBISTVO U BUDVI: Policija traga za SANDŽAKLIJOM Jasminom iz...

Okružni javni tužilac u Beogradu u januaru 2009. godine, prekvalifikovao je slučaj u ubistvo umjesto samoubistva i pokrenuo pretkrivični postupak.

Israga o smrti Dade Vujasinović je od samog početka bila skandalozna jer sam policijski uviđaj, a i kasnije istražne radnje bile su aljkave uključujući tu i obdukciju. Ono što je interesantno niko se nije bavio sa okolnošću da je Dada Vujasinović nađena na podu pored fotelje, a da nema podataka o okrvavljenju poda.

“Mada je fotelja bila veoma natopljena njenom krvlju, čak toliko da je krv prokapala kroz nju sve do poda. Kako je Dada dospjela na pod posle takve traume”, pisao je svojevremeno jedan beogradski nedeljnik analizirajući Dadinu smrt.

izvor: Kurir.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more