IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZARAŽENO 8 RADNIKA: Odbili da uđu u pogone zbog strana na korona virus… (foto)

Zaposleni u južnokorejskoj korporaciji “Jura”, koji su pozvani da se, poslije jednonedeljne pauze, u utorak vrate na svoja radna mjesta…

LESKOVAC: Srbija, Crna Hronika, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, utorak… 07. 04. 2020… 14: 51… ZARAŽENO 8 RADNIKA: Odbili da uđu u pogone zbog strana na korona virus… (foto)

Radnici korporacije “Jura” u Leskovcu odbili su da se vrate na posao zbog opasnosti od širenja zaraze, pogotovo kad su saznali da je osam njihovih kolega inficirano koronom a desetine njih u izolaciji zbog kontakta…

Zbog komlikovane epidemiološke situacije, dio radnika ove fabrike, koja zapošljava više od 2.800 ljudi, tražio je da se proizvodnja obustavi na na još narednih 14 dana.

Poslovodstvo „Jure“ je tokom minulog vikenda prihvatilo predlog struke da to i učini, ali se u ponedeljak predomislilo i pozvalo sve radnike da se vrate na posao.

Menadžment ove fabrike za proizvodnju kablova za auto-industriju je tražio da radno bude angažovana polovina od ukupnog broja radnika, pa je tek na nagovor članova Gradskog štaba za vanredne situacije prihvatilo opcionalnu preporuku leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ) o minimalnom procesu rada sa 50 zaposlenih na 5.000 metara kvadratnih.

Čitaj još:   BOŠNJACI IZ SANDŽAKA ODBIJAJU HIMNU 'BOŽE PRAVDE' U ŠKOLAMA "To je za nas provokacija..."

Radnici strahuju za svoju i bezbjednost njihovih porodica jer je simptome bolesti dobilo još najmanje osmero njihovih kolega.

– Oni ne shvataju da je naša firma tempirana bomba za cio grad. Radimo jedni do drugih na udaljenosti manjoj od pola metra.

Ko može da nam garantuje da nećemo da se razbolimo i virus odnesemo našim kućama?

Mi ne odbijamo posao. Kad sve ovo prođe radićemo koliko bude trebalo. Spremni smo i na rad vikendom. Ne treba nam ni godišnji odmor samo neka nas ne teraju da rizikujemo svoje i živote svojih najbližih – rekli su radnici za medije…

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more