IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRISEL: EU bi mogla do sredine maja produžiti ograničenja na putovanja… (foto)

Evropska komisija je u srijedu predložila produženje ograničenja na putovanja u EU do 15. maja zbog pandemije koronavirusa…

BEISEL: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 19: 51…  BRISEL: EU bi mogla do sredine maja produžiti ograničenja na putovanja… (foto)

Evropska unija bi mogla do sredine maja produžiti ograničenja na putovanja, saopćeno je danas iz Evropske komisije povodom vanrednih mjera uvedenih u cilju ograničavanja širenje koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

EU je sredinom marta odlučila da zatvori vanjske granice za sva putovanja koja nisu nužna na mjesec dana s ciljem suzbijanja širenje virusa.

Međutim, Evropska komisija je u srijedu predložila produženje ograničenja na putovanja u EU do 15. maja zbog pandemije koronavirusa.

Predloženo je produženje roka kako bi se osiguralo da sve mjere poduzete protiv pandemije budu uspješno provedene.

Čitaj još:   SRCE DA PUKNE OD TUGE- Preselio na AHIRET Imad Bušatlić (20): "Pamte ga po OSMJEHU"

Tehnički, zemlje članice su te koje trebaju koordinirati svoje aktivnosti i nametnuti ograničenja na putovanja jer EU nema zakonsku nadležnost za nametanje takvih mjera.

Iz Evropske komisije su poručili da ograničenja na putovanja u EU mogu biti efikasna samo ako ih budu poštovale sve zemlje članice.

Članice EU-a bi u narednim sedmicama trebale odlučiti o mogućem produženju ograničenja na putovanja, ali u ovom trenutku je nejasno hoće li taj prijedlog dobiti podršku svih Vlada budući da se neke zemlje planiraju postepeno vraćati u normalan život već od sljedeće sedmice.

izvor agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more