IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KORONA UBIJA IRAN, A SAD NE DOZVOLJAVA DA SE TEHERANU POŠALJU LIJEKOVI… (foto)

Slično je i u Venecueli! OLIVER STOUN RAZOBLIČIO TRAMPA!!!

TEHERAN: Svijet, Crna Hronika, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 00: 01… KORONA UBIJA IRAN, A SAD NE DOZVOLJAVA DA SE TEHERANU POŠALJU LIJEKOVI… (foto)

Vlada Sjedinjenih Američkih Država otkrila je svoj prezir prema ljudskom saosjećanju i globalnoj solidarnosti, odbijanjem ukidanja drakonskih sankcija prema Iranu i Venecueli tokom krize koronavirusa, izjavio je režiser Oliver Stoun…

Iran neizmjerno pati zbog koronavirusa, saopštio je Stoun za izdanje Nju jork dejli njuz, ali zbog američkih sankcija Islamska republika je “jedina zemlja na svijetu koja ne može kupiti lijekove potrebne za borbu protiv pandemije”.

Iskrena holivudska legenda slično je osudila odluku Vašingtona da zadrži, a u nekim slučajevima i poveća svoje ekonomske sankcije prema zemljama poput Kube, Venecuele i Nikaragve, dok koronavirus opterećuje zdravstvene sisteme širom planete.

U slučaju Venecuele, američka prisila dovela je do toga da Međunarodni monetarni fond (MMF) odbije zahtjev države Južne Amerike za kredit od pet milijardi dolara za pomoć u borbi protiv pandemije, naglasio je Stoun.

SAD su pojačale pritisak na Karakas usred globalne zdravstvene krize, optužujući vladu za trgovinu drogom i pozivajući na „tranzicijsku vladu” koja bi zamijenila predsjednika Nikolasa Madura.

Čitaj još:   DPS Kovačeviću: Dok god je nas nijedan narod u građanskoj CRNOJ GORI neće lelekati niti će bilo čije majke, šćeri i sestre kukati...

Mnogonagrađivani filmski stvaralac i aktivista rekao je da je zdravstvena kriza pokazala nehumanost spoljne politike Vašingtona.

Trenutna pandemija otkriva ne samo krajnje neuspjehe naše vlade da zaštiti svoje građane, već i duboki nedostatak ljudske pristojnosti u odnosima sa drugim zemljama – jasan je Stoun.
 
Stoun je pozvao na “ozbiljno moralno samopreispitivanje” u SAD-u upozoravajući da je bezbroj života ugroženo ukoliko ne bude “momentale promene kursa”.

Iran je registrovao skoro 3.500 smrtnih slučajeva od koronavirusa, sa 19.700 potvrđenih slučajeva, prema podacima Univerziteta “Džons Hopkins”. 

Predsjednik Hasan Rouhani je rekao prošle sedmice da je kriza “sjajna prilika da se Amerikanci izvine … i ukinu nepravedne sankcije Iranu.”

izvor agencije AFP

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

TEHERAN: Odbili, ponudu iz SAD i Donalda Trampa za pregovore s Iranom…

Komandant moćne iranske Revolucionarne garde general major Mohamed Ali Džafari Read more