IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Uklonjeni ostaci porušene berbernice u Staroj čaršiji… (foto)

Sin vlasnika berbernice Ramiza Dugopoljca, Adnan rekao je da ih je policija obavjestila jutros oko sedam časova da su počeli radovi na raščišćavanju terena i uklanjanju berbernice…

NOVI PAZAR: Sandžak, Putovanja, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 16: 51… NOVI PAZAR: Uklonjeni ostaci porušene berbernice u Staroj čaršiji… (foto)

Ostaci porušene berbernice u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru, u krugu Arap džamije, uklonjeni su rano jutros, a vlasnici tog objekta kazali su za radio Sto plus da vjeruju da su to uradili aktivisti Islamske zajednice (IZ) u Srbiji.

Sam sin vlasnika berbernice Ramiza Dugopoljca, Adnan rekao je da ih je policija obavjestila jutros oko sedam časova da su počeli radovi na raščišćavanju terena i uklanjanju berbernice.

“Kad smo došli vidjeli smo oko 40-50 ljudi, medju kojima smo prepoznali neke od aktivista IZ u Srbiji, sa bagerom i traktorom. Nije nam dozvoljeno da pridjemo lokalu i nismo mogli da sprečimo uklanjanje”, izjavio je Adnan Dugopoljac.

Potom je dodao da su članovi porodice redovno obilazili i čuvali berbernicu, ali da su sa tim prestali kada je uvedena zabrana kretanja tokom noći, zbog pandemije korona virusa.

Čitaj još:   NAPAD NA DŽAMIJU: Najmanje 16 ljudi POGINULO ima i RANJENIH!

Berbernica u Prvomajskoj ulici srušena je u noći 23. februara, a kako je kasnije saopšteno iz Mešihata IZ u Srbiji, to je učinila njihova “gradjevinska služba jer se radi o nelegalno podignutom objektu na vakufskom zemljištu”.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, držalac parcele na kojoj se nalazila porušena berbernica je IZ u Srbiji – Muftijstvo sandžačko, dok je kao vlasnik lokala upisan Ramiz Dugopoljac.

Dugopoljac je naveo da je objekat u vlasništvu njegove porodice od 1970. godine.

Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru vodi se spor o odredjivanju vlasništva nad zemljištem ispod objekta, a sledeće ročište bilo je zakazano za 30. april, ali usled proglašenja vanrednog stanja nije poznato da li će biti održano...

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more