IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Živković, Policija nije asistirala pri uklanjanju berbernice!

Živković u saopćenju za javnost tvrdi da su policijski službenici, upravo suprotno, odmah po prijavi izašli na mjesto događaja i prekinuli uklanjanje preostalih dijelova pomenutog objekta…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 20: 51… NOVI PAZAR: Živković, Policija nije asistirala pri uklanjanju berbernice!!!

Ostaci porušene berbernice u Prvomajskoj ulici u Novom Pazaru, u krugu Arap džamije, uklonjeni su rano jutros. U pojedinim medijima pojavili su se navodi da je policija aisistirala maskiranim počiniocima prilikom uklanjanja ostataka.

“Apsolutno su netačni navodi, koji su se pojavili u pojedinim medijima, da je policija jutros asistirala maskiranim počiniocima prilikom uklanjanja berbernice Ramiza Dugopoljca”, kaže načelnik Policijske uprave Novi Pazar i pomoćnik direktora policije Bogoljub Živković.

Živković u saopćenju za javnost tvrdi da su policijski službenici, upravo suprotno, odmah po prijavi izašli na mjesto događaja i prekinuli uklanjanje preostalih dijelova pomenutog objekta, prenosi Indeksonline.rs.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: STIŽU LJEKARI IZ TURSKE I BiH... (foto)

“Policija je identifikovala više osoba koje su učestvovale u ovom događaju, a o svemu je obavešteno i nadležno tužilaštvo”, kaže Živković.

Živković dodaje da će policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru u apsolutno svim događajima postupati isključivo u skladu zakonskim ovlašćenjima.

“Policijski službenici, po nalogu tužilaštva, intenzivno rade na rasvetljavanju činjenica i okolnosti ovog događaja, kao i utvrđivanju identiteta svih učesnika, o čemu će biti dostavljen izveštaj nadležnom tužilaštvu, koje rukovodi predistražnim postupkom. Napominjem da će policijski službenici Policijske uprave u Novom Pazaru u apsolutno svim događajima postupati isključivo u skladu zakonskim ovlašćenjima i nalozima nadležnih tužilaštava”, naveo je je Živković u saopćenju za medije...

izvor Indeksonline.rs.

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more