IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zašto je milijarder opasniji od Koza Nostre: Otkrio zbog čega je planeta u karantinu… (foto i video)

Nedopustivo je da milijarder i preduzetnik ima pristup nečemu što se u trenutku može pretvoriti u biološko oružje…

LONDON: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda… 08. 04. 2020… 11: 51… Zašto je milijarder opasniji od Koza Nostre: Otkrio zbog čega je planeta u karantinu… (foto)

Kao što je nedavno u intervjuu pomenuo hrvatski naučnik Miroslav Radman, finansiranje razvoja vakcine je iz ruku javnog sektora na Zapadu prešlo u domen raznih „filantropa“ među kojima je najpoznatiji Bil Gejts…

Milijareder je platio istraživanje koronavirusa, ali kako to zbog saveznih zakona nije mogao činiti u Americi, koronaviruse je poslao u Kanadu i u istraživački centar u Vuhanu, koji su s njegovim sredstvima radili na sojevima koji su bili vlasništvo američke vlade.

Odatle i „sporni“ video iz 2015. koji je u to vrijeme objavio italijanski javni televizijski servis RAI. Tad je Bil Gejts rekao da se za pandemije treba pripremiti kao za rat, a prošle nedelje je rekaokako se stvari neće uistinu vratiti u normalu sve dok vakcina ne bude dostupna praktično cijelom svijetu”.

Uz sve što se govori o američkom milijarderu i njegovoj fondaciji proteklih dana i nedelja teško je znati šta je istina. U ovoj priči je zapravo ključno da vlade nisu smijele zanemariti akademsku zajednicu i javno zdravlje i da milijarderi sumnjivih namjera budu ti koji će voditi glavnu riječ u istraživanju virusa, opasnih i onih ne tako ubojitih, posebno ako su to ljudi koji raspolažu milijardama i tim su novcem koncentrisali ogromnu moć u svojim rukama.

Oni koji nemaju novca sanjaju o skupim automobilima, putovanjima, garderobi, nakitu i misle da bi sebi mogli priuštili ko zna šta da imaju „para kao Bil Gejts“. Ali to je tipično razmišljanje siromaha.

Čitaj još:   DARKO Šuković: Neću registrovati Antenu M kao crkveno glasilo, da bih postao "bijeli međed", pred crnogorskim pravosuđem... (foto)

Siromaha u materijalnom smislu te riječi, naravno, jer nemaju svi taj „osjećaj praznine“ ako su bez novca, posebno ako su osigurali egzistencijalni minimum.

Najbolji primer da je najlepši osjećaj na svetu zapravo osjećaj moći je život kog obično vode sicilijanski „bosovi“. Kad je, nakon više decenija potrage, konačno u Palermu uhapšen „bos dva svijeta“ Salvatore Rina, bio je obučen u jeftine pantalone od štofa i bavio se uzgojem povrća u dvorištu porodične kuće, a supruga mu je bila učiteljica u osnovnoj školi. Ali osjećaj moći koji je imao, nadilazio je sve „ovozemaljske želje i užitke“.

Nakon što su Korleoneovi preuzeli vođstvo Koza Nostre, Salvatore Rina je posao šef „kupole“.

Ukratko, na Siciliji, u Italiji i Evropi i na teritoriji Sjeverne i Južne Amerike se ništa nije smjelo učiniti bez njegovog dopuštenja. Osim toga, on je odlučivao ko će živeti, a ko će umrijeti i na koji način.

To je ta moć koja se ne mjeri milijardama, a kad dođe u pogrešne ruke, kao što je, recimo, Džordž Soroš, iako je on vjerovatno frontmen puno jačih aktera na globalnom nivou, onda dobijemo isti ishod kao sa sicilijanskom mafijom. Kad se sastane kupola, donose se odluke koje ruše države, odnose živote i s bankovnih računa uzimaju desetine, stotine, ako ne i hiljade milijardi dolara. Iako su jedni izvan zakona, a drugi se predstavljaju kao inkarnacija vladavine prava i tih zakona, sastav i mentalni sklop su isti.

Ima li za Bila Gejtsa dokaza koji bi sugerisali da ne bi trebalo da ima toliku moć da na koljena baci čitav svijet?

Uglavnom ne, kao što ni u jednom velikom suđenju sicilijanskim klanovima nikad nije bilo materijalnih dokaza ni za jedno jedino kazneno djelo i sve su se presude na kraju morale donositi na temelju iskaza pokajnika. To da dokaza ne smije biti je takođe zajednički imenitelj ove dvije organizacije, jedne tajne i službeno izvan zakona i druge koja se predstavlja kao ugledna i filantropska zajednica.

Čitaj još:   RIM: Italijani skinuli zastavu EU i postavili svoju... (foto, video)

Kako nema nikakvih dokaza da ovaj čovjek ima veze s pandemijom koja je u „gvozdeni karantin“ gurnula čitav svijet, što dalje idemo ulazimo u sferu nagađanja i teorije zavjere.

To nije dobro, jer se u takvim tumačenjima često ide u krajnost. Ali Off Guardian se u svojoj kolumni zadržao na izjavi Gejtsa i postavio je pitanje

„Je li Bil Gejts upravo otkrio razlog zaključavanja globalne populacije?

izvor agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more