IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: MEDICINSKA ŠKOLA zadovoljava sve standarde buduće KOVID BOLNICE… (foto i video)

Rukovodilac Covid bolnice u Novom Pazaru, dr Faruk Pašović kazao je da su za zaražene pacijente sa lakšom kliničkom slikom, obezbeđeni svi potrebni uslovi.

“Uz 24-časovni nadzor lekara, pacijenti će imati sve uslove za higijenu, odličnu kuhinju i sve ostalo što će učiniti da se osećaju prijatno. Preneta su nam iskustva sa kragujevačkog Kliničkog centra i slobodno mogu reći da imamo čak i bolje uslove za rad”, kazao je Pašović, ističući da će posebna pažnja biti posvećena razdvajanju prljavih i čistih puteva.

“Obezbeđeni su posebni prolazi i kontejneri za presvlačenje medicinskog osoblja. Učinili smo sve da zaposleni ne budu izloženi riziku zaraze”, rekao je Pašović, ističući zadovoljstvo što će Novopazarci imati priliku da se leče u svom gradu.

“Zbog specifičnosti sredine i udaljenosti od kliničkih centara, ovo je bilo najbolje rešenje za naše sugrađane”, rekao je rukovodilac Kovid bolnice, dr Faruk Pašović. Da je objekat potpuno spreman za prijem pacijenata potvrdila je, ispred Ministarstva zdravlja dr Ljiljana Milošević, koja je ujedno rukovodilac okružne Sanitarne inspekcije.

Čitaj još:   Sedam radioaktivnih gromobrana u Novom Pazaru, šest u Priboju...

Iako je po njenim rečima objekat prenamenjen velikom brzinom, da je odziv svih koji su učestvovali u formiranju bolnice više nego odličan i da nova bolnica ispunjava sve potrebne uslove.

Odeljenje za informisamje grada Novog Pazara

http://ibalkan.net

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more